Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σεμινάριο για τη χρήση συσκευών με εισπνεόμενα φάρμακα

3/3/2020 3:56:08 μμ
Στην Κόρινθο την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Κορινθίας & Αρκαδίας καλούν τα μέλη τους στο σεμινάριο με θέμα: «Σωστή χρήση συσκευών χορήγησης εισπνεόμενων φαρμάκων – Ο ρόλος του φαρμακοποιού» που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαρτίου 2020, από τις 10:30 έως 18:30 (ώρα προσέλευσης 10:00), στα γραφεία του Φ. Σ. Κορινθίας (Αδειμάντου 63, Κόρινθος).

Το σεμινάριο περιλαμβάνει 3 ώρες θεωρίας και 5 ώρες πρακτικής και υλοποιείται με την επιστημονική ευθύνη του καθηγητή Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ, Ιωάννη Ν. Τσανάκα και της επιστημονικής του ομάδας.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι ο φαρμακοποιός να γίνει «εργαλείο αποτελεσματικής παρέμβασης» για τη σωστή χρήση των εισπνεόμενων φαρμάκων σε ασθενείς με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά και για τη συμμόρφωση στη θεραπεία σύμφωνα με τις οδηγίες του ιατρού. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων στο σεμινάριο είναι 60 άτομα και θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και 8 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης φαρμακοποιών από το ΙΔΕΕΑΦ. Το κόστος εγγραφής είναι 15€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το ΙΔΕΕΑΦ έχει αναλάβει τις δαπάνες των εκπαιδευτών και όλων των οργανωτικών θεμάτων με τη στήριξη της εταιρείας CHIESI, ενώ ο τοπικός Σύλλογος έχει αναλάβει τη δαπάνη του catering.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές εδώ: https://www.ideeaf.gr/anapneustikes
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η νέα θεματική ενότητα της f-anazitisi
Από την Κατερίνα Γουλιώτη, Φαρμακοποιό MPharm, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΠΜΣ Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Κοινωνική Ιατρική και Φαρμακευτική Φροντίδα, Ιατρική ΔΠΘ






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση