Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Σε νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων προχωράει το υπουργείο Υγείας

4/11/2014 9:55:57 πμ
Η τιμολόγηση θα μπορούσε να αφορά το σύνολο των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων προχωράει το υπουργείο Υγείας, με τον Ε.Ο.Φ. να εξετάζει ακόμη και την τιμολόγηση του συνόλου των φαρμάκων, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα. Αποφασισμένοι εμφανίζονται το υπουργείο Υγείας, ο Ε.Ο.Φ. και η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων να δώσουν τιμές, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα σκευάσματα που έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα.


Όπως ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο ο β' αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ. Ι. Καραφύλλης, η τιμολόγηση θα μπορούσε να αφορά το σύνολο των φαρμάκων.

Σύντομα, «θα έχουν τιμή όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραφύλλης, ενώ φθάνουν και οι τελευταίες ενστάσεις και διευκρινίσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες (η προθεσμία λήγει σήμερα). Πληροφορίες ωστόσο από την Αριστοτέλους θέλουν τη διαδικασία της τιμολόγησης να είναι πιο περίπλοκη, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το αν θα δοθεί τελικά τιμή σε όλους τους κωδικούς. Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα και το ζήτημα της διόρθωσης τιμών, πάγιο αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών την τελευταία δύσκολη περίοδο.


Όπως είχε ανακοινώσει ο Ε.Ο.Φ., η επόμενη φάση της τιμολόγησης αφορά 717 σκευάσματα, τα οποία και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του. Ανάμεσα σε αυτούς τους κωδικούς βρίσκονται και 100 πρωτότυπα φάρμακα.

Η διαδικασία της τιμολόγησης για το νέο δελτίο τιμών αφορά πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις για τιμολόγηση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά και γενόσημα για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις έως και τις 15 Οκτωβρίου. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που αφορούν σε επανένταξη προϊόντων σε Δελτίο Τιμών.


Πηγή: virus.com.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες