Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων προχωράει το υπουργείο Υγείας

4/11/2014 9:55:57 πμ
Η τιμολόγηση θα μπορούσε να αφορά το σύνολο των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σε νέο γύρο τιμολόγησης φαρμάκων προχωράει το υπουργείο Υγείας, με τον Ε.Ο.Φ. να εξετάζει ακόμη και την τιμολόγηση του συνόλου των φαρμάκων, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα. Αποφασισμένοι εμφανίζονται το υπουργείο Υγείας, ο Ε.Ο.Φ. και η Επιτροπή Τιμών Φαρμάκων να δώσουν τιμές, αν όχι σε όλα, στα περισσότερα σκευάσματα που έχουν υποβάλλει σχετικό αίτημα.


Όπως ανέφερε σε πρόσφατο συνέδριο ο β' αντιπρόεδρος του Ε.Ο.Φ. Ι. Καραφύλλης, η τιμολόγηση θα μπορούσε να αφορά το σύνολο των φαρμάκων.

Σύντομα, «θα έχουν τιμή όλα τα σκευάσματα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραφύλλης, ενώ φθάνουν και οι τελευταίες ενστάσεις και διευκρινίσεις από τις φαρμακευτικές εταιρείες (η προθεσμία λήγει σήμερα). Πληροφορίες ωστόσο από την Αριστοτέλους θέλουν τη διαδικασία της τιμολόγησης να είναι πιο περίπλοκη, με υψηλόβαθμους αξιωματούχους να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το αν θα δοθεί τελικά τιμή σε όλους τους κωδικούς. Ταυτόχρονα, υπάρχει πάντα και το ζήτημα της διόρθωσης τιμών, πάγιο αίτημα των φαρμακευτικών εταιρειών την τελευταία δύσκολη περίοδο.


Όπως είχε ανακοινώσει ο Ε.Ο.Φ., η επόμενη φάση της τιμολόγησης αφορά 717 σκευάσματα, τα οποία και ανήρτησε στην ιστοσελίδα του. Ανάμεσα σε αυτούς τους κωδικούς βρίσκονται και 100 πρωτότυπα φάρμακα.

Η διαδικασία της τιμολόγησης για το νέο δελτίο τιμών αφορά πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις για τιμολόγηση έως και τις 30 Σεπτεμβρίου αλλά και γενόσημα για τα οποία είχαν κατατεθεί αιτήσεις έως και τις 15 Οκτωβρίου. Στον κατάλογο συμπεριλαμβάνονται και αιτήματα που αφορούν σε επανένταξη προϊόντων σε Δελτίο Τιμών.


Πηγή: virus.com.gr

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος