Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Σε μερίδιο αγοράς 30% στοχεύει η ΕΛΠΕΝ

8/7/2014 11:19:42 πμ
Απαραίτητος ο εκσυγχρονισμός του ΕΟΦ για την αύξηση της χρήσης γενοσήμων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Αύξηση του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα από περίπου 17% που είναι σήμερα στο 30% και τριπλασιασμό της εξαγωγικής δραστηριότητας, επιδιώκει η ελληνική φαρμακοβιομηχανία για το 2015.


Για να γίνει όμως αυτό και να ενισχυθεί η εξαγωγική δραστηριότητα των ελληνικών επιχειρήσεων, απαιτείται άμεση έγκριση των φακέλων των φαρμάκων, επομένως είναι απαραίτητος ο άμεσος εκσυγχρονισμός του ΕΟΦ, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΛΠΕΝ, Θεόδ. Τρύφων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, η ΕΛΠΕΝ κατέχει το 20% της αγοράς γενόσημων στη χώρα, γεγονός που την τοποθετεί σε θέση market leader, κυρίως με τα προϊόντα της για το κεντρικό νευρικό σύστημα, τα καρδιολογικά και τα φάρμακα του αναπνευστικού συστήματος.

Σημειώνεται ότι από το σύνολο του κύκλου εργασιών της εταιρείας τα 25 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις στο εξωτερικό και ο στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι αύξηση του ποσού αυτού στα 60-70 εκατ. ευρώ. Οι εξαγωγές της εταιρείας στρέφονται πέραν της Ε.Ε. σε χώρες της Μέσης και ?πω Ανατολής, αλλά και σε μεμονωμένες συνεργασίες, όπως τώρα για παράδειγμα στο Βιετνάμ.

Ο υπεύθυνος εταιρικών υποθέσεων της ΕΛΠΕΝ, Βασ. Πενταφράγκας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι διαγωνισμοί στα νοσοκομεία και το παρατηρητήριο τιμών μείωσε σημαντικά τη συμμετοχή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας στα νοσοκομειακά φάρμακα, επισημαίνοντας έτσι τον δραστικό περιορισμό των μέτρων για τις ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε πως μόνο από την ορθολογική χρήση αντιβιοτικών, σύμφωνα με μελέτες, μπορεί να υπάρξει πολύ μεγαλύτερο όφελος από τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος