Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Σε αγωνιστική ετοιμότητα τίθενται οι φαρμακοποιοί

13/1/2014 10:02:09 πμ
Αν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του υπουργείου, οι φαρμακοποιοί «κατεβαίνουν στους δρόμους»
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Στην έκτακτη Γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/1 στα γραφεία του Συλλόγου στην Αθήνα, ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ., Κυριάκος Θεοδοσιάδης, απευθυνόμενος στον Υπουργό Υγείας ξεκαθάρισε ότι η έκθεση του ΟΟΣΑ είναι διάτρητη, κατά παραγγελία του Υπουργού κ. Χατζηδάκη, και σε κάθε περίπτωση δεν είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Δήλωσε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση οι φαρμακοποιοί δεν πρόκειται να δεχτούν μείωση του ποσοστού κέρδους, πώληση των ΜΥΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων και απελευθέρωση της τιμής τους. Ακόμη αναφέρθηκε στο θέμα των ληξιπροθέσμων χρεών και του απαράδεκτου τρόπου χορήγησης φορολογικής ενημερότητας.

Ο υπουργός υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του αποκάλυψε πως οι πιέσεις που δέχεται το υπουργείο αφορούν το ποσοστό κέρδους, τα ΜΥΣΥΦΑ, την τιμή τους, τα πληθυσμιακά κριτήρια αλλά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο έχει απορρίψει αυτές τις προτάσεις και είναι αντίθετος στη μείωση του ποσοστού κέρδους και στην πώληση των ΜΥΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων. Όσον αφορά την απελευθέρωση της τιμής τους, ανέφερε πως είναι θέμα του υπουργείου ανάπτυξης. Για το θέμα της φορολογικής ενημερότητας δεσμεύτηκε πως θα μεσολαβήσει στο υπουργείο οικονομικών για να επιλυθεί το θέμα.

Μιλώντας αμέσως μετά στις τηλεοπτικές κάμερες, ο υπουργός Υγείας, δήλωσε πως σέβεται τις αγωνίες των φαρμακοποιών και συμφώνησε πως τα ΜΥΣΥΦΑ πρέπει να πωλούνται μόνο από τα φαρμακεία, «διαφορετικά μπορεί κάποιος να βλάψει την υγεία του, αν τα λαμβάνει αλόγιστα. Βιταμίνες και συμπληρώματα διατροφής μπορούν να πωλούνται και εκτός φαρμακείων· αυτό είναι το κριτήριο μας» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης. «Καλή είναι η αγορά αλλά καλύτερη η υγεία» ήταν η χαρακτηριστική φράση του κ. Γεωργιάδη.


 

Παρά τις υπουργικές δεσμεύσεις η Γενική Συνέλευση του Π.Φ.Σ., αποφάσισε ομόφωνα να θέσει τον κλάδο σε αγωνιστική επαγρύπνηση. Παράλληλα ξεκινά επικοινωνιακή εκστρατεία ενημέρωσης όλων των Ελλήνων για τα θέματά των φαρμακοποιών και επ? αυτού ήδη ο Π.Φ.Σ. έχει ετοιμάσει ενημερωτικά σποτ που θα προβληθούν άμεσα στα ΜΜΕ.


Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Π.Φ.Σ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, «παρακολουθούμε την τήρηση ή μη των υποσχέσεων και δεσμεύσεων του υπουργού υγείας. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι από αυτά που φημολογούνται, την επόμενη ώρα θα κλείσουμε τα φαρμακεία μας, θα κατέβουμε στους δρόμους, θα διακόψουμε τις συμβάσεις με όλα τα ταμεία».

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση