Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Σαμαράς υπέρ φαρμακοποιών

24/2/2014 12:37:56 μμ
Πληροφορίες από το Μέγαρο Μαξίμου για τα ΜΥΣΥΦΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Με τις προτάσεις του ?δωνι Γεωργιάδη, για τα ΜYΣΥΦΑ, συμφώνησε τελικά ο Αντώνης Σαμαράς, στην σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό όπου συζητήθηκε η στρατηγική εν όψει της συνάντησης με την Τρόϊκα.

"Μπορεί ο Κωστής Χατζηδάκης να λέει ότι έπρεπε να διατίθενται εκτός φαρμακειών τα ΜYΣΥΦΑ, ώστε να ανοίξει η αγορά, να έρθει ανταγωνισμός και να μειωθούν οι τιμές, ωστόσο η αναλυτική συζήτηση με επιχειρήματα των δυο πλευρών που κράτησε για μια ώρα. έγειρε υπέρ των φαρμακοποιών", σύμφωνα με συνδικαλιστές του ΠΦΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός συμφώνησε με το σκεπτικό ότι υπάρχουν πολλά φαρμακεία σε όλη τη χώρα, άρα δεν υπάρχει λόγος να πάνε τα ΜΥΣΥΦΑ στα σούπερ μάρκετ.

Σε ότι αφορά τον ισχυρισμό ότι τα ΜΥΣΥΦΑ είναι ακριβότερα στη χώρα μας κατά 27,6% , από την αντίστοιχη εμπειρία στο εξωτερικό, δεν προκύπτει κάτι τέτοιο. Παράλληλα, σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, η τιμή τους καθορίζεται από τον μέσο όρο των τριών φθηνότερων τιμών της Ευρώπης.

Στη σύσκεψη έπεσε στο τραπέζι και η άποψη ότι τα σούπερ μάρκετ είναι πολλές ώρες ανοικτά, όμως υπερίσχυσε το γεγονός ότι φαρμακείο μπορεί να βρει ένας πολίτης – ασφαλισμένος και σε αργίες και τη νύχτα, σε αντίθεση με ένα σούπερ μάρκετ.





Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ήδη η Αυστραλία προχώρησε σε σχετικές απαγορεύσεις
Απόφαση της κορυφαίας αλυσίδας Lloyds Pharmacy στο Ηνωμένο Βασίλειο






Σχετικά άρθρα

ΙΔΕΕΑΦ: Σεμινάριο «Φορολογική λειτουργία φαρμακείου» στις 26/04
Σε συνεργασία με τους Φ.Σ. Ημαθίας, Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης, Πέλλας, Πιερίας & Φλώρινας
Η εικονική πραγματικότητα βοήθησε φαρμακοποιούς να εξυπηρετήσουν ασθενείς
Διδακτορικός φοιτητής ανέπτυξε ένα μοναδικό εκπαιδευτικό υλικό
Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία