Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

Σαφάρι ελέγχων για πλαστά πτυχία φαρμακοποιών από το 1999

26/7/2019 3:32:52 μμ
Εξαιρετικά επείγον έγγραφο του υπουργείου Υγείας προς τις Περιφέρειες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εκτεταμένους ελέγχους θα πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι Περιφέρειες της χώρας για τον εντοπισμό πλαστών πτυχίων που κατέχουν δήθεν επαγγελματίες υγείας και φαίνεται να έχουν εκδοθεί από Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια ή Σχολές ακόμη και πριν από τριάντα χρόνια.

Όπως αναφέρεται σε απόφαση του υπουργείου Υγείας που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ) ύστερα από ελέγχους που διενεργήθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες εντοπίστηκαν περιπτώσεις πλαστών τίτλων σπουδών ιατρών, φαρμακοποιών και οδοντιάτρων.

Ήδη οι περισσότερες Περιφέρειες έχουν παραλάβει το έγγραφο με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον» (Αρ.Πρωτ. Γ5/ Γ.Π. οικ. 55330 /24-7-2019) από το υπουργείο Υγείας, στο οποίο αναφέρεται ότι η Διεύθυνση Ιατρών, Λοιπών Επιστημόνων και Επαγγελματιών Υγείας του Υπουργείου το τελευταίο χρονικό διάστημα «έχει γίνει αποδέκτης προφορικής γνωστοποίησης πλαστών τίτλων σπουδών μετά από επιβεβλημένο έλεγχο που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων της Επικράτειας».

Γι' αυτό η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υγείας προτείνει τη διενέργεια σχετικού ελέγχου για τους τίτλους που έχουν εκδοθεί από κράτη - μέλη της ΕΕ μετά το 1980 για ιατρούς και οδοντιάτρους και για τους φαρμακοποιούς από το Φεβρουάριο του 1999.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Το μήνυμα των φαρμακοποιών για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας






Σχετικά άρθρα

Φ.Σ. Αττικής: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 10 Μαΐου
Με φυσική και διαδικτυακή παρουσία
Βελτιστοποίηση της θεραπείας της νόσου Πάρκινσον
Αλληλεπίδραση L-DOPA & Διατροφής σύμφωνα με την f-anazitisi
Φ.Σ. Κορίνθου, Τροχαία και DyonMed σε κοινή δράση για την οδική ασφάλεια
Θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Πέμπτη στο κέντρο της Κορίνθου