Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Rapid test με προχειρότητα σε φαρμακείο της δυτικής Αττικής

25/10/2021 4:38:38 μμ
Την καταγγελία έκανε ο Κώστας Μανωλόπουλος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σε σημαντικές αποκαλύψεις προχώρησε, μιλώντας στο f.daily, ο φαρμακοποιός Κώστας Μανωλόπουλος, μέλος του Δ.Σ. του ΦΣΑ και εκπρόσωπος της παράταξης Ενιαίος Φορέας Φαρμακοποιών Αττικής. Όπως ανέφερε, κατά τη διάρκεια μη προγραμματισμένου ελέγχου που πραγματοποίησε ο ίδιος σε μεγάλο φαρμακείο των δυτικών προαστίων, διαπίστωσε ότι δεν τηρείται κανένα μέτρο προστασίας κατά τη διενέργεια rapid test, με αποτέλεσμα να είναι εκτεθειμένοι στον ιό τόσο οι υπάλληλοι του φαρμακείου όσο και ο κόσμος που περίμενε στην ουρά για να υποβληθεί στο τεστ. 

Συγκεκριμένα, το φαρμακείο απασχολούσε τρεις υπαλλήλους για τη διενέργεια αυτών των τεστ, οι οποίοι όμως δεν φορούσαν γάντια ούτε προστατευτικές προσωπίδες για τη λήψη του δείγματος, ενώ οι πολίτες που περίμεναν έξω από το φαρμακείο ήταν συνωστισμένοι., χωρίς να τηρούν κανέναν από τους υγειονομικούς κανόνες που έχει ορίσει η Πολιτεία.

Ο Κ. Μανωλόπουλος είπε στο f.daily: «Έχουμε αναλάβει μια πολύ σημαντική υπηρεσία για τη διευκόλυνση των πολιτών, την οποία δεν πρέπει να κάνουμε με προχειρότητα. Η πρόταση του Συνδυασμού μας τάσσεται σαφέστατα υπέρ των υπηρεσιών μέσω των φαρμακείων, αρκεί αυτές να γίνονται με σωστό τρόπο ώστε μελλοντικά να διεκδικήσουμε και άλλες».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ