Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Ραγδαία ανάπτυξη σημειώνει η αγορά της περιποίησης σώματος

23/5/2024 2:31:57 πμ
Μεγάλο το ενδιαφέρον για τη συνολική φροντίδα του δέρματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δυναμικά κινείται η αγορά της περιποίησης σώματος στη χώρα μας αλλά και διεθνώς, καθώς συνδέεται ολοένα και περισσότερο με το «wellness», ακολουθώντας την πορεία των προϊόντων για το πρόσωπο.


Σύμφωνα με στοιχεία του Marketing Week (εδώ) η ανάπτυξη της κατηγορίας το 2023 έκλεισε με θετικό πρόσημο συγκριτικά με το 2022, πιθανόν λόγω των αυξήσεων των τιμών αλλά και χάρη στη σημαντική αύξηση των πωλήσεων που σημείωσαν τα αποσμητικά. Είναι μια τάση που φαίνεται πως θα συνεχιστεί, ωθούμενη μεταξύ άλλων και από την άνοδο της θερμοκρασίας. Οι καταναλωτές την περασμένη χρονιά έδειξαν σαφή προτίμηση στα προϊόντα υψηλής απόδοσης που συνδέονται με την ευεξία και τη συνολική υγεία και σε αυτά που παρέχουν πολλαπλά οφέλη, όπως ενυδάτωση-σύσφιξη, αντηλιακή προστασία-bronzing, φροντίδα-αποτοξίνωση.


Η τάση φαίνεται ότι θα συνεχιστεί το 2024 και αφορά αρκετά τις νεότερες γενιές, όπως προκύπτει από πρόσφατη έρευνα των Google Trends και Meta που δείχνει εντυπωσιακή αύξηση των αναζητήσεων για την περιποίηση του δέρματος στο σώμα κατά 1.025% και γενικά για το body care κατά 845% από τον Δεκέμβριο του 2023. Επιπλέον, σύμφωνα με σχετική έρευνα του influencer agency Kyra, το 65% των καταναλωτών 18-25 ετών, έχει προσθέσει στη ρουτίνα ομορφιάς του σώματος λοσιόν, προϊόν απολέπισης και τονωτικό mist. 


Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η εν λόγω αγορά αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω το 2024 χάρη στην έμφαση στα αντιγηραντικά προϊόντα, στη ρουτίνα χρήσης πολλαπλών προϊόντων αλλά και στην άνοδο του ΑΙ beauty με τις εφαρμογές και τα smartphones να λειτουργούν ως εργαλεία που θα παρακολουθούν την κατάσταση της επιδερμίδας, οδηγώντας στη δημιουργία πιο εξατομικευμένων προϊόντων.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι ελλείψεις φαρμάκων και οι εξατομικευμένες ανάγκες οδηγούν τους ασθενείς στα φαρμακεία με εργαστήριο
Οι νέες λειτουργίες που προσθέτει η Apple στο έξυπνο ρολόι






Σχετικά άρθρα

Faran: Σημαντική συμφωνία για την επέκτασή της στη Νευρολογία
Αντιπροσωπεύει και διανέμει δύο κλασικά σκευάσματα
Septona: Ολοκλήρωσε το επενδυτικό πλάνο των 50 εκατ. ευρώ
Νέα προϊόντα στα σχέδια της εταιρείας για το 2024
Χρυσό βραβείο για τη ΜΕΓΑ στα Environmental Awards 2024
Διακρίθηκε για την ορθή διαχείριση των αποβλήτων της παραγωγής της
Η AstraZeneca Ελλάδας κινείται 100% με ηλεκτρικά οχήματα
Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής στρατηγικής της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα παγκοσμίως