Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Πρόταση για χορήγηση των ΦΥΚ από τα ιδιωτικά φαρμακεία

9/5/2018 12:15:16 μμ
Από τον αντιπρόσωπο του Φ.Σ. Κιλκίς στον ΠΦΣ, Απόστολο Τσινασλανίδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Την πρώτη επ' αμοιβή υπηρεσία των φαρμακοποιών προτείνει ο αντιπρόσωπος του Φ.Σ. Κιλκίς στον Π.Φ.Σ., Απόστολος Τσινασλανίδης, σε ανοιχτή επιστολή του.


Ο κ. Τσινασλανίδης, με αφορμή το πρόσφατο σκάνδαλο με τα αντικαρκινικά φάρμακα, καταθέτει πρόταση να χορηγούνται τα Φάρμακα Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία.


Καλεί δε τους φαρμακοποιούς να διεκδικήσουν «αποφασιστικά, ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα, αν χρειαστεί» την αποζημίωση της πρώτης μας υπηρεσίας που παρέχουμε ως επιστήμονες φαρμακοποιοί από τα ιδιωτικά φαρμακεία μας».


Στην επιστολή του κάνει σύγκριση του τρόπου διάθεσης φαρμάκων στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ και στα ιδιωτικά φαρμακεία και χαρακτηρίζει «κραυγαλέες» τις διαφορές που δίνουν αναμφίβολα συντριπτική υπεροχή στα ιδιωτικά φαρμακεία.


Και εξηγεί:

«Οι ασφαλείς συνθήκες μεταφοράς, φύλαξης και χορήγησης φαρμάκων "δια χειρός φαρμακοποιού", η απόλυτα αξιόπιστη εκτέλεση συνταγών μέσω της ΗΔΙΚΑ με ταυτόχρονη ακύρωση των ταινιών γνησιότητας και διαγραφή τους από τη βάση δεδομένων του ΕΟΦ αποτρέπουν κάθε διαδικασία κατάχρησης και ατασθαλίας.

Στον αντίποδα στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ δεν γίνεται ακύρωση ταινιών γνησιότητας, γεγονός που μπορεί να "επιτρέπει παράλληλες μη νόμιμες δράσεις", όπως το τελευταίο σκάνδαλο που σαφέστατα καταδεικνύει ότι οι κρατικές μονάδες είναι η μήτρα κάθε διαφθοράς».


Όσο για την αποζημίωση που προαναφέρθηκε, ο κ. Τσινασλανίδης προτείνει η διάθεση των ΦΥΚ να γίνεται «χωρίς το κόστος του φαρμάκου να επιβαρύνει το φαρμακείο, αλλά με μία κατ' αποκοπήν αφορολόγητη αμοιβή, π.χ. 10 ευρώ/φάρμακο, έναντι της ασφαλούς και αξιόπιστης χορήγησης και έναντι της επίβλεψης για τη συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία (MUR).

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οδηγίες του ΕΟΦ για τις φαρμακαποθήκες
Μια συνεργασία του GIVMED και του Cyclades Preservation Fund






Σχετικά άρθρα

Δυσκολίες στην εκτέλεση συνταγών με τα ελλειπτικά φάρμακα
Ο ΦΣΘ ζητά παράταση στην ισχύ των συνταγών
ΠΙΣ: Δωρεάν υπηρεσίες σε νέους στις 28/02
Εις μνήμην των νεκρών στα Τέμπη
Q-HEALTH: Συνέδριο για την ποιότητα και ασφάλεια στις υπηρεσίες υγείας
Υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας