Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πρόσβαση στη φαρμακευτική κάνναβη για τους τουρίστες στην Ελλάδα

1/7/2024 9:55:13 μμ
Έρχεται με νέα υπουργική απόφαση του Αδ. Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πρόσβαση σε σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης θα έχουν αυτό το καλοκαίρι όσοι τουρίστες επισκέπτονται τη χώρα μας στην περίπτωση που ήδη λαμβάνουν τέτοια αγωγή, με στόχο η παραμονή τους να γίνει πιο εύκολη και πρακτική. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Cannabis Europa 2024 που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο. Όπως εξήγησε, αναμένεται νέα υπουργική απόφαση, η οποία θα επιτρέπει τη διάθεση αυτών των προϊόντων στους ασθενείς-τουρίστες.


Στο ίδιο συνέδριο και συγκεκριμένα στο πάνελ «State of Play Session: Greece», στο οποίο συμμετείχαν ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, ο Νίκος Μπέης, Διευθύνων Σύμβουλος & Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Tikun Olam Europe και η Jacqueline Poitras, Founding Director Mamaka - Mothers for Cannabis, επισημάνθηκε ότι η χώρα μας είναι μία από τις πρώτες χώρες της Ευρώπης που επαναπροσδιόρισε το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη το 2017. 


Μάλιστα ο Ν. Μπέης σχολίασε ότι: «Το πλαίσιο της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα που είναι ένα από τα πιο προχωρημένα στην Ευρώπη και έχει σαν απαίτηση τα προϊόντα να πληρούν φαρμακευτικά πρότυπα, παρέχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε διεθνές επίπεδο. Για την Tikun Olam Europe, αυτό σημαίνει ότι οι state-of-the art εγκαταστάσεις μας, πιστοποιημένες με EU-GMP, είναι ικανές να παράγουν τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας διασφαλίζοντας ότι τα προϊόντα μας είναι ασφαλή, αποτελεσματικά και αξιόπιστα».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις της ΠΕΦ, του ΣΦΕΕ, του PIF και του ΣΑΦΕΕ
Το θέμα συζητήθηκε στο συμβούλιο υπ. Υγείας της Ε.Ε.






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Οι αναπροσαρμογές τιμών έχουν στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας
Ο Οργανισμός αναφέρει τα κριτήρια που λαμβάνονται υπόψη
Τη φαρμακευτική δαπάνη και τις προβλέψεις για το 2024 παρουσίασε η ηγεσία του υπ. Υγείας
Σε ευρεία σύσκεψη με τις διοικήσεις της ΠΕΦ, του ΣΦΕΕ, του PIF και του ΣΑΦΕΕ
Ξεκινά έρευνα για την πραγματική χρήση των φαρμάκων GLP-1 στην Ε.Ε.
Προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τη διαχείριση των ελλείψεων