Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Προχωράει η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία

7/5/2018 11:01:55 πμ
Απαιτείται άμεση υποβολή όλων των δικαιολογητικών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Προχωράει η εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία, τα οποία δεν έχουν ακόμα αποπληρωθεί.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, έχουν ήδη αποσταλεί στα email των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας αρχεία με τις εκκρεμότητες (σε δικαιολογητικά) των φαρμακείων, καθώς και οι σχετικές οδηγίες, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πληρωμή των ληξιπρόθεσμων.


Στις σχετικές οδηγίες επισημαίνεται ότι "η συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών και ειδικά των φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων καλό θα ήταν να αρχίσει άμεσα, ώστε η ισχύς τους να φτάνει τουλάχιστον έως το τέλος του Μαΐου".  Μόλις συγκεντρωθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τα φαρμακεία, θα αποσταλούν στην ΚΜΕΣ, ώστε να ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.


Επισημαίνεται ακόμα από τον ΕΟΠΥΥ ότι "τα φυσικά παραστατικά θα πρέπει να έχουν παραληφθεί μέχρι την Παρασκευή 11/05/2018, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα για την ολοκλήρωση της κανονικής πληρωμής συνταγών μηνός Μαρτίου 2018", που σημαίνει ότι οι φαρμακοποιοί οφείλουν μέσα στις επόμενες ημέρες να στείλουν τις εκκρεμότητές τους στους αντίστοιχους συλλόγους όπου ανήκουν.


Συγκεκριμένα για το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής, τα φαρμακεία που ακόμα δεν έχουν εξοφληθεί τις παλαιότερες οφειλές του ΕΟΠΥΥ είναι 514. Ο Φ.Σ.Α. μάλιστα ενημερώνει τα μέλη του ότι τα φαρμακεία που πρέπει να στείλουν μόνο τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, μπορούν να τις στείλουν και με e-mail ή φαξ (με σημείωση ότι πρόκειται για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών).


Υπενθυμίζουμε ότι η φορολογική ενημερότητα είναι απαραίτητη εάν το οφειλόμενο ποσό είναι άνω των 1.500 ευρώ, ενώ η ασφαλιστική ενημερότητα κατατίθεται επιπλέον, όταν το ποσό υπερβαίνει τις 3.000 ευρώ.

Τα υπόλοιπα δικαιολογητικά είναι: μια υπεύθυνη δήλωση, πρωτότυπη και με το γνήσιο της Υπογραφής από ΚΕΠ ή Αστυνομία, για την αποδοχή της έκπτωσης 3,5%, ένα πιστωτικό τιμολόγιο (μόνο για τα λειτουργούντα φαρμακεία), και μία ακόμα υπεύθυνη δήλωση για τα φαρμακεία που δεν λειτουργούν πλέον, επίσης πρωτότυπη και με γνήσιο της υπογραφής.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση