Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πρόγραμμα υποστήριξης ανεξάρτητων φαρμακείων σε απομακρυσμένες περιοχές

27/4/2023 1:48:40 πμ
Υλοποιείται από μεγάλη επιχείρηση των ΗΠΑ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ενίσχυση των μονοεδρικών φαρμακείων και αυτών που λειτουργούν σε απομακρυσμένες περιοχές προσφέρει εταιρεία στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες PBM επιχειρήσεις της χώρας, την Express Scripts (ο ρόλος της είναι να διαπραγματεύεται τιμές φαρμάκων και υπηρεσιών φαρμακείων, rebates κ.ά. ως μεσολαβητής μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών, φαρμακείων και φαρμακευτικών επιχειρήσεων).

Σύμφωνα με το εν λόγω πρόγραμμα, θα επεκτείνει το ρόλο χιλιάδων ανεξάρτητων φαρμακοποιών, θα αποζημιώνει την παροχή υπηρεσιών (ενδεικτικά: εμβολιασμούς, τεστ γρίπης/στρεπτόκοκκου/σακχάρου, συμβουλευτική για διακοπή καπνίσματος και καλή διατροφή, αντιμετώπιση καταχρήσεων φαρμάκων κ.ά.), θα αυξήσει τις επιστροφές χρημάτων και θα επιβραβεύει όσα φαρμακεία έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Παράλληλα θα τους δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο δίκτυο φαρμακείων της.

Εκτός από την επιχειρηματική ανάπτυξη για τα φαρμακεία, η εταιρεία στοχεύει στη διεύρυνση της πρόσβασης των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας. «Τα ανεξάρτητα φαρμακεία μπορούν να προσφέρουν πολλά περισσότερα από τη διανομή των φαρμάκων. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι κάτοικοι των αγροτικών περιοχών έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας ίδιας ποιότητας και τιμής με τους πολίτες των μεγάλων πόλεων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Mε στόχο την προώθηση της καινοτομίας στην υγειονομική περίθαλψη






Σχετικά άρθρα

Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας;
Η Strategy-Nest λέει "ναι" χωρίς 2η σκέψη!
Βουλγαρία: Αύξηση της χρηματοδότησης των φαρμακείων αποφάσισε η κυβέρνηση
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις
Το πρώτο κινητό φαρμακείο θέτει σε λειτουργία το πανεπιστήμιο Yale
Και παρέχει υπηρεσίες εκεί ακριβώς που βρίσκονται οι ασθενείς