Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΥ - Υπουργείο Υγείας: Μια συνάντηση «ανακωχής»

18/3/2015 11:33:25 πμ
Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, επίσκεψη που έρχεται μερικές μόλις εβδομάδες μετά την επίθεση του Π. Κουρουμπλή εναντίον των δύο προκατόχων του στο Υπουργείο Υγείας, σχετικά με τη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον ΠΟΥ για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ.


Η συνάντηση «κορυφής» πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη μεταξύ της Γενικής Διευθύντριας του Π.Ο.Υ. Dr. Margaret Chan και του Γ. Μπασκόζου.

Το ραντεβού στα γραφεία του ΠΟΥ φαίνεται πως, πέρα του ενημερωτικού χαρακτήρα για τα σχέδια της Αριστοτέλους, στόχο είχε να έρθουν οι δύο πλευρές σε επαφή ώστε να «αναθερμανθούν» οι σχέσεις, που είχαν «παγώσει» μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του Υπουργού Υγείας.


Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στον κ. Κουρουμπλή είχε παραδοθεί αιχμηρή επιστολή της διευθύντριας του περιφερειακού γραφείου οργανισμού Zsuzsanna Jakab, μετά τα «βέλη» που είχε εξαπολύσει ο Υπουργός Υγείας εναντίον των προκατόχων του Γεωργιάδη και Βορίδη, με αιχμή τη σύμβαση, που είχε υπογραφεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για τη μεταρρύθμιση της ΠΦΥ.

Μετά από όλα αυτά, ο κ. Μπασκόζος βρέθηκε στη Γενεύη και τα γραφεία του Π.Ο.Υ., σε μια συνάντηση που, σύμφωνα με τα όσα πληροφορηθήκαμε και οι δύο πλευρές, «δοκίμασαν τα νερά», ώστε να γεφυρωθούν οι όποιες διαφορές. Όπως εκτιμούν κύκλοι της Αριστοτέλους, οι όποιες εντάσεις βαίνουν προς εκτόνωση και η βοήθεια του Οργανισμού μοιάζει καλοδεχούμενη.

'Αλλωστε, όπως αναφέρεται και στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Μπασκόζος, εξέφρασε το ενδιαφέρον του Υπουργείου Υγείας για τη συνεργασία με τον Π.Ο.Υ., την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και της τεχνικής του βοήθειας στην εκπόνηση σχεδίου για τη δημιουργία ολοκληρωμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με καθολική πρόσβαση κι έμφαση στην πρόληψη και την αγωγή της υγείας.


Ο Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας ενημέρωσε την κ. Chan για τις προτεραιότητες της νέας ελληνικής κυβέρνησης και έθεσε το θέμα της ανθρωπιστικής κρίσης και την υγειονομικής φτώχειας στην Ελλάδα ως απόρροια της λαθεμένης αγωγής για την οικονομική κρίση στη χώρα. Από την πλευρά της, η κ. Chan έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει η νέα ελληνική κυβέρνηση και τον τρόπο που μπορεί να βοηθήσει ο Π.Ο.Υ. σε αυτή την κατεύθυνση.

Η συνεργασία, βέβαια, από πλευράς ΠΟΥ θα συντονίζεται από την κ. Jakab.


Βέβαια, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, ο χαρακτήρας αυτής της συνεργασίας θα χρειαστεί να καταστεί πιο ευέλικτος, προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα. Σε τι αντιστοιχεί αυτή η ευελιξία, όμως, μένει να αποσαφηνιστεί...


Πηγή

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος