Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΥ: Τα ανάλογα ινσουλίνης στη λίστα με τα βασικά φάρμακα

1/10/2021 7:38:38 μμ
Μαζί με θεραπείες διακοπής καπνίσματος
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημοσίευσε σήμερα τις αναθεωρημένες λίστες του με τα Βασικά Φάρμακα και με τα Βασικά Φάρμακα για παιδιά. Σε αυτές περιλαμβάνονται τα ανάλογα ινσουλίνης που είναι οι insulin degludec, insulin detemir και insulin glargine.

Επιπλέον περιλαμβάνονται νέα φάρμακα από του στόματος για το διαβήτη, νέες θεραπείες για διάφορους τύπους καρκίνου και για σοβαρές βακτηριακές και μυκητιασικές λοιμώξεις.

Τέλος, περιλαμβάνονται φάρμακα που βοηθούν τα άτομα που θέλουν να διακόψουν το κάπνισμα.

Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται νύξη για τις υψηλές τιμές των φαρμάκων, κυρίως όσων είναι σε καθεστώς προστασίας από διπλώματα ευρεσιτεχνίας, οι οποίες αποτελούν παράγοντα περιορισμένης πρόσβασης των ασθενών σε αυτές τις θεραπείες.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών