Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πού πάνε τα χρήματα για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους υγειονομικούς

26/3/2015 1:02:57 μμ
Επιδρομή στα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ κάνει η κυβέρνηση για να πληρώσει άλλα κρατικά χρέη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Επιδρομή στα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ αλλά και στα ταμεία του Μετρό κάνει η κυβέρνηση, στην αναζήτηση κεφαλαίων για να καλύψει χρέη, μισθούς και συντάξεις, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times.

Πενήντα εκατομμύρια ευρώ που προορίζονταν να καλύψουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους υγειονομικούς, κατευθύνθηκαν την Τρίτη σε άλλες «προτεραιότητες» της κυβέρνησης, δείγμα της απελπιστικής κατάστασης των οικονομικών της χώρας.


 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν πρόκειται για την πρώτη φορά που λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση. Στελέχη του υπουργείου Υγείας δήλωσαν στη βρετανική εφημερίδα ότι πριν από μερικές ημέρες παρακρατήθηκαν περίπου 150 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό για τις προμήθειες των νοσοκομείων, ενώ έως τώρα έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 600 εκατ. ευρώ από κρατικούς οργανισμούς (όπως το Μετρό, η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ). Επίσης, περίπου 300 εκατ. ευρώ κοινοτικών επιδοτήσεων για αγρότες κατευθύνθηκαν στην πληρωμή δημοσίων υπαλλήλων.


 

Σύμφωνα με τις πηγές των Financial Times, «το εθνικό σύστημα υγείας έχει ήδη απελπιστικά σημαντικές ελλείψεις πόρων, μετά από τέσσερα χρόνια περικοπών, και τέτοιου είδους κινήσεις είναι άνευ προηγουμένου».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών
Αφορά τη συνταγογράφηση σκιαγραφικών σκευασμάτων






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος