Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

Πότε αναμένεται το νέο δελτίο τιμών;

28/9/2015 10:24:25 πμ
Το νέο δελτίο θα προβλέπει την πλήρη ανατιμολόγηση των φαρμάκων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Μετά την ανάρτηση του Ε.Ο.Φ. με τις τελικές προτεινόμενες τιμές των νέων φαρμακευτικών προϊόντων αναφοράς, αναμένεται και η έκδοση του νέου δελτίου τιμών.


Το νέο δελτίο, σύμφωνα με πληροφορίες του healthreport.gr, αναμένεται να εκδοθεί επίσημα στις 31 Οκτωβρίου (δηλαδή να πάρει ΦΕΚ) και θα προβλέπει την πλήρη ανατιμολόγηση των φαρμάκων, σύμφωνα με τα προαπαιτούμενα των δανειστών.


Στο δελτίο εντάσσονται νέα σκευάσματα, οι εταιρείες των οποίων είχαν αιτηθεί την τιμολόγησή τους από τις 15 Οκτωβρίου του 2014 έως και τις 31 Ιουλίου 2015, καθώς και όλα τα γενόσημα αυτών, τα οποία εντάσσονται με αυτόματη διαδικασία προκειμένου να μειωθεί η συνολική φαρμακευτική δαπάνη.


Μετά τη διαδικασία αυτή θα αναμένουμε και τη θετική λίστα φαρμάκων που περιλαμβάνει τα σκευάσματα που αποζημιώνονται από την κοινωνική ασφάλιση.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
Προειδοποιούν για αυξήσεις τιμών, ελλείψεις και κλεισίματα φαρμακείων






Σχετικά άρθρα

ΕΟΦ: Νέα λίστα ελλειπτικών φαρμάκων
Και ενημέρωση για παράνομα σκευάσματα στο διαδίκτυο
ΕΜΑ: Συστάσεις για την αντιμετώπιση των ελλείψεων των ραδιοφαρμάκων
Ενθαρρύνεται η παραγωγή εντός Ε.Ε. που είναι περιορισμένη
ΕΟΠΥΥ: Τρία νέα σκευάσματα στον κατάλογο των ΦΥΚ
Και οδηγίες προς τα φαρμακεία για την ορθή υποβολή ηλεκτρονικών τιμολογίων
8 κορυφαίοι ιατρικοί οργανισμοί καταγγέλλουν το clawback  στην Ελλάδα
Διότι οδηγεί τους γιατρούς σε οικονομική και επιστημονική καταστροφή