Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ: Η Novartis Hellas απολύει το 25% του προσωπικού της

7/4/2021 4:27:12 μμ
Οι εργαζόμενοι ζητούν την προστασία της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων, η φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS τον τελευταίο χρόνο μειώνει το προσωπικό της κατά 25% εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας.

Η τακτική των απολύσεων επιβεβαιώθηκε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε η Ομοσπονδία με τα στελέχη της εταιρείας και τονίζει πως «τη στιγμή που η χώρα μας ακόμη δεν έχει βγει από τη δεκαετή οικονομική κρίση και δυστυχώς, μέσα στην πανδημία του κορονοϊού, η εταιρεία NOVARTIS επιβεβαίωσε ότι ένα χρόνο τώρα προβαίνει σε μειώσεις προσωπικού και, σύμφωνα με τα επίσημα δημοσιευμένα στοιχεία, μέχρι τον Ιούνιο θα ξεπεράσει περίπου το 21%». 

Σύμφωνα πάντα με την ΠΟΣΥΦΕ-ΣΕΚ, «προκάλεσε μεγάλη έκπληξη και αλγεινή εντύπωση σε όλους τους εργαζομένους του κλάδου του φαρμάκου, και όχι μόνο, το ότι η εταιρεία δεν έχει διαψεύσει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ανώτερο στέλεχος από τη Γερμανία έχει έρθει στην Ελλάδα για να προβεί, μεταξύ άλλων, σε εκκαθάριση όσων εργαζομένων εμπλέκονται στο ομώνυμο σκάνδαλο που τόσο ταλάνισε την ελληνική και παγκόσμια κοινή γνώμη και κλυδώνισε κυβερνήσεις και πολιτικά συστήματα».

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του φαρμάκου ζητούν από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα να τους προστατέψουν από αυτήν την ανοίκεια επίθεση και να σταματήσουν οι απολύσεις, ενώ καλούν τη NOVARTIS να διαψεύσει τα δημοσιεύματα του αίσχους και της συκοφαντίας, μέσω των οποίων στοχοποιούνται εργαζόμενοι.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορεί από τη FROΪKA






Σχετικά άρθρα

Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών