Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ορατός ο κίνδυνος αποχώρησης από την ελληνική αγορά εταιρειών με ιατροτεχνολογικά προϊόντα

7/10/2024 10:40:25 μμ
Η Ομοσπονδία ζητά συνάντηση με τον Αδ. Γεωργιάδη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Αίτημα συνάντησης με θέμα συζήτησης τον επικείμενο κίνδυνο αποχώρησης εταιρειών ιατροτεχνολογικών προϊόντων απέστειλε το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) προς τον υπουργό Υγείας ζητώντας και την παρουσία της διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ Θεανώς Καρποδίνη


Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία των ασθενών, υπάρχει ο κίνδυνος απομάκρυνσης σημαντικών ιατροτεχνολογικών προϊόντων από την ελληνική αγορά, σύμφωνα με τις επιστολές που έχει αποστείλει ο ίδιος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ) προς τους ίδιους.


«Μέχρι πρότινος, μεμονωμένα κάποιες εταιρείες διαμαρτύρονταν για το clawback, τώρα όμως ο κίνδυνος δεν αφορά μόνο ελληνικές εταιρείες, αλλά και πολυεθνικές», σημειώνουν οι ασθενείς δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα μερικά από τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να απομακρυνθεί αυτός ο κίνδυνος. Ενδεικτικά, αύξηση του προϋπολογισμού Λ4 το έτος 2025 κατά 2 εκατ. ευρώ και ακολούθως αύξηση 5% ετησίως, ονομαστική συνταγογράφηση και στις ταινίες μέτρησης σακχάρου, εφαρμογή του ευρωπαϊκού κανονισμού ποιότητας ΙΠ στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας (και στα φαρμακεία), μείωση του ΦΠΑ στο 6% για όλα τα ΙΠ που αφορούν τον διαβήτη, είτε αποζημιώνονται είτε όχι, και δημιουργία ειδικής υποενότητας στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας για την πορεία των διαβητικών ασθενών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η τοποθέτηση της ΟΣΦΕ για την κόντρα των τελευταίων ημερών
Mε την εξαγορά 6 κλινικών






Σχετικά άρθρα

Αλλάζουν οι συσκευασίες των φαρμάκων σε 4 μήνες
Συστάσεις προς τις εταιρείες από τον HMVO και τον ΕΟΦ
Συνεχίζονται οι απάτες σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ
Επιτήδειοι προσπαθούν να αποσπάσουν οικονομικά δεδομένα χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του Οργανισμού
Έρχεται νέο σχέδιο δράσης για τα κακοήθη αιματολογικά νοσήματα
Όπως ανακοινώθηκε σε ημερίδα του ΚΕΦΙ