Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς ξεκίνησε ο εμφύλιος ανάμεσα στους φαρμακοποιούς;

25/3/2014 10:36:30 μμ
Όλα όσα έγιναν από το Σάββατο το βράδυ και μετά
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Ένα "ημιτελές" Δελτίο Τύπου που έφθασε μέσω mail στους φαρμακοποιούς αλλά και στους δημοσιογράφους το Σάββατο το βράδυ και μετά την συνέλευση του ΠΦΣ φαίνεται ότι πυροδότησε τον εμφύλιο μεταξύ των φαρμακοποιών.

 Συγκεκριμένα στο Δελτίο Τύπου του Σαββάτου 22 Μαρτίου αναφερόταν πως:

«Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων», επισημαίνει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης. Σε έκτακτη γενική συνέλευση του Π.Φ.Σ., οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν ενωμένοι και εν αναμονή της γνωστοποίησης του σχεδίου νόμου που θα έρθει στη Βουλή, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Στην συνέλευση που κράτησε περισσότερο από 6 ώρες, αποφασίστηκε πως αν στο νομοσχέδιο που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το
καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, θα υπάρξει άμεση και δυναμική απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις.Ο ΠΦΣ έχει τονίσει με κάθε τρόπο αλλά και με σαφή και αξιόπιστα επιχειρήματα πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ που υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα, η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων".


Ένα 24ωρο μετά, Κυριακή 23 Μαρτίου, σε δική του γραπτή δήλωση, ο αντιπρόεδρος του ΦΣΑ Γ. Δαγρές καταγγέλλει πως το προηγούμενο κείμενο είναι προιόν πλαστογραφίας και τονίζει:

"Όσοι λάβατε ανυπόγραφο κείμενο με τον τίτλο "Δελτίο Τύπου ΠΦΣ" αναφορικά με την κρίσιμη χθεσινή Γενική Συνέλευση των φαρμακοποιών αγνοήστε το. Είναι προϊόν πλαστογραφίας, καθώς παραποιεί τελείως τα τεκταινόμενα στη χθεσινή ΓΣ, όπως αυτά είναι επισήμως γραμμένα στα πρακτικά της Συνέλευσης.
Ήδη αρμοδίως μερίδα προέδρων και μελών της ΓΣ του ΠΦΣ προσανατολίζονται σε άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη, καθώς η πράξη αυτή, πέραν των άλλων, αποτελεί και αδίκημα ευθείας παραποίησης πρακτική Αποφάσεων ΝΠΔΔ".

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε με δημόσια επιστολή του και ο γ.γ. του ΠΦΣ Δημήτρης Καραγεωργίου.

Τo ίδιο βράδυ ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης ενημερώθηκε πως στο νομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση υπάρχουν διατάξεις που τινάζουν τις συμφωνίες που έχουν γίνει στον αέρα με αποτέλεσμα ο κλάδος να βρεθεί προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο συγκάλεσε έκατακτη συνέντευξη τύπου την Δευτέρα 24 Μαρτίου στην οποία και ανακοινώθηκε η απεργία διαρκείας από την Τετάρτη 26 Μαρτίου.

Πάντως πληροφορίες αναφέρουν πως οι πραγματικές προθέσεις της κυβέρνησης διαφάνηκαν την Κυριακή το βράδυ όπου και ενημερώθηκαν από διαφορετικές πηγές οι συνδικαλιστές φαρμακοποιοί

Η αλήθεια είναι ότι το κλίμα που έχει διαμορφωθεί για τον Κ. Θεοδοσιάδη είναι ρευστό εντός του Συλλόγου, καθώς πολλοί είναι αυτοί που εκτιμούν ότι με τη στάση του δεν ενημέρωσε σωστά τους συναδέλφους του για τις ραγδαίες αλλαγές που επίκεινται.

Πάντως κύκλοι που πρόσκεινται στο νυν πρόεδρο του ΠΦΣ αναφέρουν πως μόλις διεφάνη ότι η κυβέρνηση έχει άλλο σχέδιο για τον κλάδο των φαρμακοποιών, ενημέρωσε άμεσα όλα τα μέλη του Δ.Σ προκειμένου να ξεκινήσει ο αγώνας για να μπλοκαριστούν οι επίμαχες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Βάσω Καλυβιώτη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σε ομιλία του στο 28ο ετήσιο «Economist Government Roundtable»
«Η διάθεσή τους από τα κοινοτικά φαρμακεία δεν είναι λύση», τονίζουν οι σύλλογοι






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση