
Το φαινόμενο είναι λυπηρό, αλλά οφείλουμε να το καταγράψουμε: υπάρχει ένας μικρός αριθμός φαρμακοποιών που αγνοούν το πλαίσιο μέσα στο οποίο πρέπει να εκτυλίσσεται μια συνεργασία για να αποφέρει καρπούς. Ανεξάρτητα με το "μέγεθος” και το όνομα του συνεργάτη/προμηθευτή του, η σωστή οπτική γωνία είμαι μία: ο φαρμακοποιός οφείλει να τον αντιμετωπίζει σαν σύμμαχό του. Κάθε άλλη προσέγγιση δημιουργεί χάσμα, και οι συνέπειες θα φανούν, αργά ή γρήγορα.
Ειδικότερα στον χώρο της παροχής επαγγελματικών συμβουλών ανέλιξης και εκσυγχρονισμού του φαρμακείου, πρέπει ευθύς εξαρχής να επικρατήσει πνεύμα σεβασμού και εμπιστοσύνης. Όταν μπαίνουν στο τραπέζι ζωτικά θέματα, όπως π.χ. ο σχεδιασμός της εταιρικής ταυτότητας ή ο καθορισμός και σχεδιασμός ενός marketing plan, οι δύο πλευρές πρέπει να λειτουργούν συμπληρωματικά και παραπληρωματικά. Αν υποκρύπτεται ανταγωνισμός ή υστερόβουλες σκέψεις, τίποτα δεν πρόκειται να λειτουργήσει στην πορεία. Παράλληλα, έχει αποδειχθεί ότι η προσπάθεια μεμονωμένων –ευτυχώς ελάχιστων– φαρμακοποιών να υλοποιήσουν ιδέες και προτάσεις χωρίς τον φυσικό εμπνευστή τους, καταλήγουν σε κακόγουστα αποτελέσματα.
Πράγμα φυσικό, άλλωστε…
«Χαίρομαι να συνεργάζομαι. Όταν δουλεύω μόνος είμαι δυστυχισμένος» ("Team work gives me joy; working alone makes me unhappy”), συνήθιζε να λέει ο μεγάλος αρχιτέκτονας Λε Κορμπυζιέ. Όταν η συνεργασία πλαισιώνεται από σεβασμό και "ανοιχτό μυαλό”, όταν και οι δύο πλευρές είναι διατεθειμένες να τιμήσουν τον λόγο και την υπογραφή τους, πράγματι μπορούμε να μιλάμε για χαρά και δημιουργία. Και το Pharmacy2020 έχει αποδείξει ότι είναι, πάνω απ όλα, ένα δημιουργικό γραφείο…
To παρόν άρθρο αποτελεί αναδημοσίευση.
Πηγή: http://www.pharmacy2020.gr/