Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς οι φαρμακοποιοί ανά τον κόσμο ανταποκρίθηκαν στη διαχείριση της πανδημίας

2/11/2022 4:31:38 πμ
Νέα έκθεση από τη Διεθνή Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP)
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Χίλιες ημέρες μετά την ανακήρυξη της Covid-19 ως πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Διεθνής Φαρμακευτική Ομοσπονδία (FIP) δημοσιεύει την έκθεση με τίτλο: «Η παγκόσμια ανταπόκριση των φαρμακείων στην πανδημία: Η συμβολή του επαγγέλματος στην COVID-19». Στην έκθεση καταγράφονται όλες οι δράσεις της Ομοσπονδίας από τις 30 Ιανουαρίου 2020, με τις οποίες πρόβαλε την αξία του φαρμακείου, συγκέντρωσε στοιχεία και προσάρμοσε τον τρόπο εργασίας της.

Επίσης, παρουσιάζονται σχετικές με την πανδημία δράσεις από μέλη της FIP έως τον Φεβρουάριο του 2022, δίνοντας πληροφορίες για 42 μέρη του κόσμου. Σε αυτές τις δράσεις περιλαμβάνονται: ανάπτυξη και επικαιροποίηση κλινικών κατευθυντήριων οδηγιών, εκπαιδευτικά προγράμματα για το κοινό, παροχή σχετικής πληροφόρησης για τους επαγγελματίες υγείας, διευκολύνσεις στην προμήθεια φαρμάκων και ειδών προστασίας, υποστήριξη της διεξαγωγής διαγνωστικών τεστ και εμβολιασμών μέσα στα φαρμακεία, επιστημονική έρευνα, προώθηση νομοθετικών αλλαγών.
Παρουσιάζονται δε οι προκλήσεις που εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι τρόποι αντιμετώπισής τους και οι στρατηγικές των μελών της FIP.

«Προσφέρουμε αυτήν την έκθεση για να μοιραστούμε τις βέλτιστες πρακτικές και όλα όσα μάθαμε από τα μέλη μας σε όλον τον κόσμο, έτσι ώστε να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι σε μελλοντικές πανδημίες και να χτίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον», είπε η CEO της FIP Catherine Duggan.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ