Μια εταιρεία "φάντασμα", νοσηλεύτριες σε δημόσιο νοσοκομείο που έκλεβαν αντικαρκινικά φάρμακα, γιατροί που συνταγογραφούσαν παράνομα, φαρμακείο χωρίς άδεια λειτουργίας και εκατομμύρια ευρώ κέρδη αποτελούν το μεγάλο κύκλωμα παράνομων φαρμάκων, που αποκαλύφθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύει το CNN Greece, η οικονομική αστυνομία έχει ήδη στα χέρια της τέσσερα αρχηγικά μέλη της σπείρας και ανάμεσά τους τον άνθρωπο που έπαιζε τον κεντρικό ρόλο στο μεγάλο κόλπο, ο οποίος είχε στήσει μια εικονική εταιρία στη μέση Ανατολή και θησαύριζε κάνοντας εικονικές εισαγωγές φαρμάκων «φαντάσματα» που δεν έφταναν ποτέ στη χώρα.
Τα φάρμακα ήταν από τις αποθήκες νοσοκομείου τα οποία έκλεβαν νοσηλεύτριες και μετά, με μεταφορικές εταιρείες, το κύκλωμα τα διοχέτευε σε νοσοκομεία της κεντρικής Ευρώπης, όπου η τιμή του φαρμάκου είναι τριπλάσια.
Σύμφωνα με το σχέδιο της σπείρας, οι νοσηλεύτριες έμπαιναν στην αποθήκη με τα αντικαρκινικά φάρμακα για να παραλάβουν δυο ή τρία φάρμακα και να χορηγήσουν στον ασθενή. Έπαιρναν όμως τις συσκευασίες και χορηγούσαν μόνο τη μια, ενώ οι υπόλοιπες έφευγαν για τις αποθήκες της συμμορίας και μετά για το εξωτερικό.
Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους αστυνομικούς της οικονομικής αστυνομίας φάρμακα αξίας πάνω από 300.000 ευρώ σε καβάντζες, καθώς επίσης εικονικά παραστατικά και συνταγογραφήσεις για δήθεν «καρκινοπαθείς».
Συνολικά, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν συλληφθεί 20 άτομα, ενώ το κύκλωμα δρούσε για τουλάχιστον 5 χρόνια.
«Παρά το γεγονός ότι η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση έως τώρα, σε κάθε περίπτωση όσοι εμπλέκονται στην υπόθεση παράνομης διακίνησης φαρμάκων, από όπου και αν προέρχονται, πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το δημόσιο συμφέρον και την υγεία των ασφαλισμένων», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κυριάκος Θεοδοσιάδης.