Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς ανταποκρίθηκαν τα φαρμακεία και οι φαρμακαποθήκες στην κακοκαιρία;

27/1/2022 2:56:50 μμ
Πρόταση για τη μεταφορά φαρμακοποιών με κρατικά οχήματα στην επόμενη ειδική συνθήκη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Δύο εξαιρετικά δύσκολες ημέρες πέρασαν οι κάτοικοι της Αττικής, της Βοιωτίας, της Ευβοίας και των νησιών με τις πρωτοφανείς σφοδρές χιονοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα. 

Αρκετά φαρμακεία δεν άνοιξαν στις 25 Ιανουαρίου στο λεκανοπέδιο Αττικής λόγω του χιονιά, παρόλα αυτά οι φαρμακοποιοί που μπορούσαν να πάνε στο φαρμακείο τους με τα πόδια λειτούργησαν, καλύπτοντας τους συναδέλφους τους αλλά και τις ανάγκες του κοινού. Αυτή είναι η εικόνα που περιγράφει ο Γιάννης Δαγρές, ταμίας ΦΣΑ και β' αντιπρόεδρος ΠΦΣ με φαρμακείο στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι όσοι άνοιξαν δεν είχαν καθόλου κίνηση. Ο ίδιος επισήμανε ότι δεν υπήρχε κάποια σοβαρή καταγγελία στο Σύλλογο για μη εξυπηρέτηση πολίτη.

«Κανείς φαρμακοποιός δεν μπορεί να βάλει τον εαυτό του σε κίνδυνο, εξάλλου ενδεχόμενο ατύχημα θα δημιουργούσε πολλά περισσότερα προβλήματα τόσο στον ίδιο όσο και στο κοινό που εξυπηρετεί», είπε μιλώντας στο f.daily ο Γιώργος Κουτέπας, φαρμακοποιός στην 'Aνω Γλυφάδα. Συμπληρώνει δε ότι «οι συνάδελφοι που άνοιξαν απέδειξαν για ακόμη μία φορά ότι το φαρμακείο αποτελεί κρισιμότατο παράγοντα για τη δημόσια υγεία και είναι αναγκαίο σε κάθε έκτακτη περίσταση. Όμως θα πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο σχεδιασμού η λειτουργία του σε τέτοιες ειδικές συνθήκες».

Όπως εξήγησε ο φαρμακοποιός δεν γίνεται να αντιμετωπίζονται αυτές οι συνθήκες με τη λογική του «όποιος μπορεί ας ανοίξει» που σε τελική ανάλυση δεν εξασφαλίζει ότι θα εξυπηρετηθούν οι πολίτες. Προτείνει δε «τη συνεργασία τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων με την Πολιτική Προστασία, ώστε να μεταφέρονται εκτάκτως στο φαρμακείο τους οι φαρμακοποιοί που εφημερεύουν, π.χ. με κρατικά οχήματα».

Οι φαρμακαποθήκες και οι συνεταιρισμοί είναι παντός καιρού

Στο ύψος των περιστάσεων στάθηκαν οι δύο μεγάλοι συνεταιρισμοί που προμηθεύουν με φάρμακα τα φαρμακεία της Αττικής/Εύβοιας, της Βοιωτίας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ, Ανδρέα Γαλανόπουλο, τα φορτηγά του Συνεταιρισμού ήταν όλα μάχιμα εκτός από 3, στα οποία έσπασαν οι αλυσίδες. Όμως εξυπηρετήθηκαν τα μέλη του σχεδόν στο σύνολό τους, εκτός από τα Βόρεια Προάστια και κάποια χωριά της Θήβας. «Ο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ είναι δίπλα στους ασθενείς και στα φαρμακεία εδώ και 40 χρόνια και προσπαθούμε να είμαστε συνεπείς πάντα υπολογίζοντας την ασφάλεια του προσωπικού μας», σημείωσε ο Α. Γαλανόπουλος στο f.daily.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΠΕΙΦΑΣΥΝ, Θανάσης Μουχτής σημειώνει πως κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 24/01 εξυπηρετήθηκαν όλα τα φαρμακεία, ενώ την Τρίτη 25/01 ο Συνεταιρισμός παρέδωσε φάρμακα σε φαρμακεία που είχαν επείγουσες ανάγκες και όσα εφημέρευαν. Σημείωσε πως «από το απόγευμα της 25ης Ιανουαρίου με ΦΕΚ όλες οι φαρμακαποθήκες εξαιρέθηκαν από την επίσημη αργία και όλοι εργάζονται κανονικά και μπορούν να προμηθεύσουν απρόσκοπτα την αγορά με φάρμακα».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ