Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πώς θα πάρετε καλοκαιρινή άδεια φέτος;

10/6/2014 10:27:46 πμ
Κατεβάστε τη σχετική υπεύθυνη δήλωση του Φ.Σ.Α.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής ενημερώνει τα μέλη του ότι μετά το νόμο 4254/2014, καταργήθηκε η υποχρέωση των φαρμακείων να δηλώνουν την πρόθεσή τους για πρόσκαιρο κλείσιμο των φαρμακείων τους στην αρμόδια Περιφέρεια και στον αντίστοιχο Φαρμακευτικό Σύλλογο, είτε πρόκειται για βραχύ είτε για μακρότερο χρονικό διάστημα συμπεριλαμβανομένων των διακοπών.

Ως εκ τούτου, από τούδε και στο εξής δεν χρειάζεται να υποβάλλετε στο Φαρμακευτικό Σύλλογο ή στην Περιφέρεια την πρόθεσή σας για οποιοδήποτε πρόσκαιρο κλείσιμο του φαρμακείου σας, ούτε την καλοκαιρινή άδεια.


Αυτό που παραμένει όμως η υποχρέωση τήρησης των καθορισμένων διημερεύσεων – διανυκτερεύσεων, οπότε η αντικατάσταση θα πρέπει να δηλώνεται στα γραφεία του Συλλόγου με τη διαδικασία που ακολουθείται μέχρι σήμερα. Το αυτό ισχύει και για τις λοιπές αντικαταστάσεις κατά τη διάρκεια του έτους.


Πιο συγκεκριμένα:

  • Για αντικατάσταση διημέρευσης – διανυκτέρευσης απαιτείται η αποστολή στο Σύλλογο υπεύθυνης δήλωσης τόσο του φαρμακοποιού που επιθυμεί να αντικατασταθεί όσο και του φαρμακείου που αναλαμβάνει την εφημερία. Η υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος για αντικατάσταση της διημέρευσης – διανυκτέρευσης, θα φέρει και την σύμφωνη γνώμη του τομεάρχη.
  • Οι δύο υπεύθυνες δηλώσεις αποστέλλονται από κοινού στα γραφεία του συλλόγου δέκα (10) ημέρες πριν από την αντικατάσταση.
  • Οι υπεύθυνες δηλώσεις για αντικαταστάσεις εφημεριών που αφορούν την περίοδο των θερινών αδειών, θα πρέπει να αποστέλλονται έγκαιρα στο ΤΜΗΜΑ ΜΗΤΡΩΟΥ του Φαρμακευτικού Συλλόγου, με την επισήμανση επί της πρώτης αιτήσεως «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΑΔΕΙΑ». Αντίθετα, όταν αποστέλλονται υπεύθυνες δηλώσεις για αντικατάσταση εφημερίας που δεν αφορά καλοκαιρινές διακοπές, αυτές αποστέλλονται στη γραμματεία του Συλλόγου.

Δείτε εδώ τα υποδείγματα υπεύθυνων δηλώσεων για την αντικατάσταση λόγω καλοκαιρινής άδειας.


Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Με ένα μοναδικό summer pouch και την αντηλιακή σειρά Capital Soleil
Αποκτώντας έτσι μια καινοτόμα ογκολογική θεραπεία






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση