Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Πώς θα κατανεμηθούν δαπάνες 300 εκατ. ευρώ για το φάρμακο;

7/4/2024 10:36:01 μμ
Νέα συνάντηση Αδ. Γεωργιάδη με τη φαρμακοβιομηχανία
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ζήτημα ημερών είναι η συνάντηση του Αδ. Γεωργιάδη με τους επικεφαλής φαρμακευτικών εταιρειών προκειμένου να συζητήσουν από κοινού την εξέλιξη της φαρμακευτικής δαπάνης τους τρεις πρώτους μήνες του 2024.


«Έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα βγει η απόφασή μου για την κατανομή των 300 εκατ. ευρώ, τα 120 εκατ. ευρώ για τα νοσοκομεία, τα 100 εκατ. ευρώ για τα ΦΥΚ και τα 80 εκατ. ευρώ για το retail. Θέλω να δω την επίδραση των μέτρων που εφαρμόζονται. Είμαι αισιόδοξος ότι θα πετύχουμε τους στόχους μας. Όμως ακόμη πιο σημαντικό είναι να υπάρχει διαφάνεια και προβλεψιμότητα», επισήμανε ο υπ. Υγείας μιλώντας κατά τη διάρκεια του14ου Συνεδρίου Φαρμακευτικού Management.


Αναφερόμενος στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους CEOs των πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών αποκάλυψε ότι συζητήθηκε και το ενδεχόμενο επενδύσεων αυτών στη χώρα μας. «Παρόλο που η Ελλάδα αντιστοιχεί στο 2% του πληθυσμού της Ε.Ε., η χώρα μας παράγει το 10% των γενόσημων φαρμάκων. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αξιοποιήσουμε. Στη συνάντηση (στο Μέγαρο Μαξίμου) καλέσαμε τις φαρμακευτικές εταιρείες να αξιοποιήσουν το επενδυτικό clawback και να κάνουν παραγωγή στην Ελλάδα, είτε με δικά τους εργοστάσια είτε μέσω συμπράξεων με ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες», είπε ο υπ. Υγείας. 


Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΕΦαΜ, Ντανιέλα Μάλο, κατά την έναρξη του Συνεδρίου αναφέρθηκε στη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για την αντιμετώπιση σπάνιων και χρόνιων νοσημάτων. Χαρακτηριστικά η Ν. Μάλο αναφερόμενη στο θέμα της φετινής διοργάνωσης του Συνεδρίου, «Pharmadise – Leading healthcare intelligence», διερωτήθηκε τι είναι «παράδεισος» επισημαίνοντας: «Ο παράδεισός μας ονομάζεται φάρμακο».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Η νέα εκπαιδευτική ημερίδα από την Ε.Ε.Φα.Μ. για την αυτo-ηγεσία






Σχετικά άρθρα

Τα fake βίντεο επωνύμων η νέα εγκληματικότητα στο φάρμακο
Η ΕΛ.ΑΣ. κατάσχεσε 1.800 παράνομα σκευάσματα
ΕΟΦ: Εξομαλύνονται οι ελλείψεις φαρμάκων
Το μήνυμα του προέδρου κατά την εκδήλωση κοπής της πίτας
Έρχεται ολοκληρωμένο σύστημα φροντίδας των ασθενών με νεοπλασίες
Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας στο Συνέδριο της ΕΛΛΟΚ
Νέα λίστα απαγόρευσης παράλληλων εξαγωγών
Με 93 σκευάσματα που αφορούν πολλές θεραπευτικές κατηγορίες