Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πώς θα γίνεται η χορήγηση ψυχοφαρμάκων σε ανασφάλιστους

30/8/2016 10:35:14 πμ
Εγκύκλιος ΕΟΠΥΥ
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Παναγιώτης Γεωργακόπουλος από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων θα προμηθεύονται τα ψυχιατρικά φάρμακα δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής, πρώην κάτοχοι προνοιακού βιβλιαρίου και οι ανασφάλιστοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και μέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων του νόμου 4368/2016.
Στο έγγραφο επισημαίνεται ότι οι υπόλοιποι δικαιούχοι του άρθρου 33 του νόμου 4368/2016 θα προμηθεύονται τα συγκεκριμένα φάρμακα και από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Η προμήθεια των φαρμάκων υψηλού κόστους θα γίνεται για τους ανασφάλιστους με τον ίδιο τρόπο όπως για τους ασφαλισμένους, δηλαδή από τα νοσοκομεία και από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με τον νόμο 4368, δικαιούχοι μηδενικής συμμετοχής είναι μμεταξύ άλλωνμ οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ασφαλιστικών Ταμείων της χώρας και τα μέλη των οικογενειών τους (σύζυγος και ανήλικα ή προστατευόμενα τέκνα), οι οποίοι έχουν απολέσει τις ασφαλιστικές τους καλύψεις λόγω οφειλών και δεν δικαιούνται παροχών Υγείας.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών