Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Πώς θα δώσετε αντιβίωση σε ένα μωρό;

26/2/2018 11:20:00 πμ
Η σωστή διαδικασία χορήγησης σε μωρά κάτω του ενός έτους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Τα περισσότερα φάρμακα για παιδιά είναι σε μορφή σιροπιού που χορηγείται με κουταλάκι ή σταγονόμετρο.


Η σύριγγα είναι η πιο εύκολη και η πλέον διαδεδομένη μέθοδος για να δίνει κανείς φάρμακο σε μωρά. Είναι επίσης εύκολο να υπολογιστεί με ακρίβεια η ποσότητα του φαρμάκου. Αν το μωρό σας δεν θέλει να πάρει το φάρμακο, ζητήστε από κάποιον οικείο σας να σας βοηθήσει ή τυλίξτε το μωρό σε μια κουβέρτα, ώστε να μπορείτε να το κρατήσετε ακίνητο.

Προσπαθήστε να είστε ήρεμοι όταν δίνετε φάρμακα στο μωρό, διαφορετικά θα αντιληφθεί την ανησυχία σας. Το σημαντικότερο είναι να το καταπιεί και να μην το βγάλει. Όταν το παιδί είναι άρρωστο, αυτό που προέχει είναι να πάρει το φάρμακο που πρέπει. Αυτή είναι η μόνη περίπτωση που δικαιολογείται ο... εκβιασμός. Χρησιμοποιήστε το πιο ισχυρό αντάλλαγμα που μπορείτε να σκεφτείτε ως ανταμοιβή για να καταφέρετε να δεχτεί το παιδί το φάρμακο.

Πώς να δώσετε το φάρμακο

Με σταγονόμετρο
Κρατήστε το μωρό γερμένο στην αγκαλιά σας με το κεφάλι του ελαφρά όρθιο. Μην το έχετε ποτέ εντελώς ξαπλωμένο, γιατί δεν θα μπορεί να καταπιεί εύκολα. Φέρτε στην άκρη του στόματος του μωρού το σταγονόμετρο που περιέχει τη σωστή ποσότητα φαρμάκου. Πιέστε ελαφρά το πλαστικό μέρος για να πέσει το φάρμακο.

Με κουτάλι

Αποστειρώνετε το κουτάλι. Καθίστε με το μωρό στην αγκαλιά σας και ανοίξτε του απαλά το στόμα, τραβώντας το πηγούνι του ελαφρά προς τα κάτω. Φέρτε τη μύτη του κουταλιού στο κάτω χείλος του, σηκώστε τη γωνία του κουταλιού και αδειάστε απαλά το φάρμακο στο στόμα του με ρυθμό κατάλληλο για να μπορεί να το καταπιεί χωρίς να πνιγεί.

Με σύριγγα
Κρατήστε το μωρό στο εσωτερικό μέρος του αγκώνα σας. Τραβήξτε την κατάλληλη ποσότητα φαρμάκου από το μπουκάλι στη σύριγγα. Βάλτε την άκρη της σύριγγας στο πλάι του στόματος του μωρού και πιέστε το έμβολο απαλά. Κρατήστε το μωρό ακίνητο όταν καταπίνει.


ΠΗΓΗ

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics