Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα

360° καμπάνια για το Algofren από την InterMed
Με το μήνυμα: «Όταν ο πόνος σε κεντράρει, το Algofren τον φρενάρει»

Πολιτική λύση για τις συντάξεις ζητούν οι υγειονομικοί

14/10/2022 4:52:53 πμ
Από κοινού δηλώνουν αντίθετοι στο νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Πολιτική λύση ζητούν στο σύνολό τους οι υγειονομικοί και συστρατεύονται για τα συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά τους θέματα. Όπως επισημαίνουν, οι συντάξεις τους έχουν κατακερματιστεί και πλέον είναι 35% χαμηλότερες έναντι των υπόλοιπων επιστημόνων, μετά τη μεταβίβαση του ΤΣΑΥ στον ΕΦΚΑ. Το παραπάνω μήνυμα απέστειλαν προς την Πολιτεία οι πρόεδροι των υγειονομικών φορέων (ΠΙΣ, ΕΟΟ, ΠΦΣ, και ΠΚΣ) σε κοινή συνέντευξη τύπου, με αφορμή την κατάθεση για διαβούλευση του μίνι ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Ο πρόεδρος του ΠΦΣ, Απ. Βαλτάς, μίλησε για ένα τεράστιο πρόβλημα που είναι το ασφαλιστικό, το οποίο δεν επιδέχεται αναβολής, γιατί επηρεάζει την ποιότητα ζωής των ασφαλισμένων υγειονομικών που συνταξιοδοτούνται και οι οποίοι έχουν μοχθήσει (δια βίου) για την υγεία των πολιτών.

«Ο νόμος Κατρούγκαλου ισοπέδωσε τις συντάξεις των υγειονομικών και μάλιστα δυσανάλογα με αυτά που συνεισέφεραν από δημιουργίας του ΕΦΚΑ, κατακρημνίζοντας τις συντάξεις στα 800 ευρώ και καταργώντας τη μονοσύνταξη ως ποσοστό από τη σύνταξη στο 40-45% (χωρίς τη δυνατότητα αναπλήρωσης). Παράλληλα ο ίδιος νόμος υφάρπαξε κατά την τριετία 2017-2019 τις εισφορές των υγειονομικών ως ποσοστό επί των εσόδων, ενάντια σε οποιαδήποτε έννοια ίσης μεταχείρισης και χωρίς καμιά ανταποδοτικότητα. Θα πρέπει άμεσα η Κυβέρνηση να επιλύσει το τεράστιο πρόβλημα των υγειονομικών, καθόσον η συνταξιοδοτική αδικία που έχει δημιουργηθεί πρέπει να αποκατασταθεί», τόνισε. 

Σημειώνεται ότι στους υπόλοιπους επιστήμονες, ήτοι μηχανικοί και δικηγόροι, ο κοινωνικός πόρος καταργήθηκε το 2016, με αποτέλεσμα ενώ οι υγειονομικοί το 2016 είχαν συντάξιμες αποδοχές 961,21 ευρώ, οι νομικοί 774,25 και οι μηχανικοί 733,19, σήμερα οι υγειονομικοί που εξέρχονται, λαμβάνουν σύνταξη 750-800 ευρώ και οι λοιποί επιστήμονες ξεπερνούν τα 1000 ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική Αναλογιστική Αρχή δε εντόπισε λάθη ή παραλείψεις
Αιχμές του Απ. Βαλτά κατά της φαρμακοβιομηχανίας






Σχετικά άρθρα

Το ChatGPT στο φαρμακείο γλιτώνει χρόνο
Είναι όμως αξιόπιστο;
Φ.Σ. Θεσσαλονίκης & Λάρισας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου
Ο ΠΦΣ στηρίζει τις αντίστοιχες αποφάσεις όλων των συλλόγων
Δωρεάν φάρμακα σε χαμηλοσυνταξιούχους μόνο υπό προϋποθέσεις
Ο Φ.Σ. Αττικής παίρνει μέτρα «πρόληψης» για πιθανές διενέξεις στα φαρμακεία
Peifasyn Academy: Νέο live webinar
Για τη διαχείριση λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού