Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πόλεμο κατά των μικροβίων ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας

8/1/2015 9:41:30 πμ
Ενημερώστε τους ασθενείς-πελάτες σας για τις αλλαγές
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Πόλεμο κατά των μικροβίων ξεκίνησε το υπουργείο Υγείας και ειδικότερα η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας κυρία Χριστίνα Παπανικολάου, η οποία με εγκύκλιό της ζητά από τα δημόσια νοσοκομεία να καταγράφουν τους ασθενείς με λοίμωξη ή αποικισμό από πολυανθεκτικούς μικροορργανισμούς που προσέρχονται στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) σε ειδική κάρτα που θα ακολουθεί τους ασθενείς σε όλους τους χώρους υγείας που επισκέπτονται.

Εκτός από τα δημόσια νοσοκομεία, το υπουργείο Υγείας θέτει στο μικροσκόπιο και άλλες δομές υγείας, όπως Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Ιδρύματα Χρονίως Πασχόντων.

Στόχος τους είναι να καταγραφούν οι δαιδαλώδεις διαδρομές των παθογόνων μικροοργανισμών από και προς τα νοσοκομεία, ενώ ειδική αναφορά γίνεται και στα ασθενοφόρα, τα οποία μετατρέπονται συχνά σε οχήματα μεταφοράς των μικροβίων.

Η εγκύκλιος ορίζει ότι είναι υποχρεωτική η ειδική αναφορά του αποικισμού ή της λοίμωξης από ανθεκτικά παθογόνα τόσο κατά την αρχική διαλογή των ασθενών στα ΤΕΠ όσο και κατά τη μετακίνησή τους εντός και εκτός του Νοσοκομείου.


Η ίδια αναφορά θα συνοδεύει το έντυπο διακομιδής ή το εξιτήριο του ασθενή με αποικισμό ή λοίμωξη από ανθεκτικά παθογόνα.

Επίσης, ορίζεται ότι ο θεράπων ιατρός οφείλει να ενημερώνει τους ασθενείς με αποικισμό ή λοίμωξη από ανθεκτικά παθογόνα ότι πρέπει να προσκομίζουν το έντυπο αυτό κατά την εισαγωγή τους στο ίδιο νοσοκομείο ή σε άλλο χώρο παροχής υπηρεσιών υγείας (Ιδρύματα Χρονίως Πασχόντων, Μονάδες Τεχνητού Νεφρού, Κέντρα Αποκατάστασης κα.) ή κατά τη διακομιδή τους με ασθενοφόρο, προκειμένου να ενημερώνονται οι επαγγελματίες υγείας και να λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα πρόληψης και ελέγχου.



Πηγή
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Αναπτύχθηκε από τον Λευτέρη Τεπερικίδη, φαρμακοποιό και μέλος του Φ.Σ. Θεσσαλονίκης






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος