Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Ποιος θα αναλάβει το υπουργείο Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση;

28/8/2015 9:39:56 πμ
Ορκίστηκε η υππηρεσιακή πρωθυπουργός
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Η κ. Βασιλική Θάνου, πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είναι και επισήμως η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός της χώρας, καθώς εχθές Πέμπτη 27/8/2015 έλαβε την εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης από τον Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να αναλάβει τη διεξαγωγή των πρόωρων εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. 

Τα υπόλοιπα μέλη της υπηρεσιακής κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα, ενώ η ορκωμοσία της αναμένεται για τη 1 το μεσημέρι.


Για το υπουργείο Υγείας οι φήμες αναφέρουν τον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας και κοσμήτορα της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννη Κυριόπουλο αλλά και τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής και πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θάνο Δημόπουλο.

 


Ο κ. Δημόπουλος, με ειδίκευση στην παθολογία, την αιματολογία και την παθολογική ογκολογία, έχει πλούσιο ερευνητικό έργο και πλήθος διεθνών διακρίσεων, ενώ είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και της Επιτροπής Σύνταξης Διεθνών Περιοδικών. Επίσης στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Με θέμα τις ελλείψεις φαρμάκων που αυξάνονται






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών