Ποια ουσία καταστρέφει την καλή χοληστερόλη
25/9/2014 11:10:14 πμ
Δυστυχώς την χρησιμοποιούμε καθημερινά
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ στην Αγγλία διαπίστωσαν ότι ένα συστατικό που καταναλώνουμε καθημερινά μετατρέπει την «καλή» χοληστερόλη (HDL) σε «κακή» (LDL), με αποτέλεσμα να αυξάνεται σημαντικά ο κίνδυνος καρδιαγγειακών επιπλοκών.
Η μεθυλογλυοξάλη (MG) μια ουσία που αποτελεί υπο-προϊόν της ζάχαρης, καθώς σχηματίζεται από τη γλυκόζη που υπάρχει στο αίμα είναι αυτό που ενοχοποιούν.
Η ουσία αυτή καταστρέφει την HDL, η οποία βοηθά στην εξουδετέρωση της «κακής» LDL. Η LDL συμβάλλει στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες, με αποτέλεσμα αυτές να φράζουν.
Εάν μια αρτηρία παρουσιάσει στένωση και σχηματιστεί θρόμβος, είναι πολύ πιθανό να εκδηλωθεί έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Η HDL χαρακτηρίζεται «καλή» χοληστερόλη επειδή βοηθά να απομακρυνθεί η LDL από τις αρτηρίες.
Η νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nutrition and Diabetes αναφέρει πως η μεθυλογλυοξάλη εξουδετερώνει την ευεργετική επίδραση της HDL που μας προστατεύει από καρδιοπάθειες.
ΠΗΓΗ: www.onmed.gr
Διαβάστε επίσης
22/11/2024 3:07:28 μμΗ LDL χοληστερόλη στενεύει τα περιθώρια της ζωής σου
Η νέα καμπάνια από την Amgen
26/9/2024 1:08:06 πμΠαγκόσμια Ημέρα Καρδιάς
Σειρά δράσεων από τη Novartis Hellas για την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας