Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς

26/9/2024 1:08:06 πμ
Σειρά δράσεων από τη Novartis Hellas για την προαγωγή της καρδιαγγειακής υγείας
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Εν όψει και της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς στις 29 Σεπτεμβρίου, η Novartis, έχοντας θέσει στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της τους ασθενείς, συμβάλλει με πρωτοβουλίες, σε διεθνές και τοπικό επίπεδο, στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού αλλά και στην προσπάθεια αντιμετώπισης της καρδιαγγειακής νόσου. 


Πιο συγκεκριμένα, η Novartis Hellas, με την εκστρατεία ευαισθητοποίησης «Το ρεκόρ στην LDL χοληστερόλη», ευαισθητοποιεί το κοινό και ειδικότερα τους ασθενείς πολύ υψηλού καρδιαγγειακού κινδύνου για τη σημασία του ελέγχου της LDL χοληστερόλης. Ταυτόχρονα η Novartis, σε διεθνές επίπεδο, υποστηρίζει την πρωτοβουλία City Heartbeat Index, στοχεύοντας στη δημιουργία ενός πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης αυτής της χρόνιας νόσου. 


Μέσα από αυτήν την εκστρατεία, η Novartis Hellas καλεί τους ασθενείς να «πετύχουν το ρεκόρ τους», να μειώσουν τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης τους, ώστε να περιορίσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων. Η εκστρατεία υλοποιείται σε συνεργασία με δεκάδες επιστημονικές εταιρείες καθώς και συλλόγους ασθενών.


Η καρδιαγγειακή νόσος αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων λόγω καρδιαγγειακής νόσου αυξήθηκε από 12,4 εκατ. το 1990 σε 19,8 εκατ. το 2022, αντανακλώντας την παγκόσμια αύξηση του πληθυσμού και τη γήρανσή του, καθώς και τη συμβολή μεταβολικών, περιβαλλοντικών και συμπεριφορικών κινδύνων που μπορούν να προληφθούν. Η αστικοποίηση είναι γνωστό ότι συνδέεται με αύξηση των παραγόντων κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις, όπως η ανθυγιεινή διατροφή, η αδράνεια, το κάπνισμα και η χρήση αλκοόλ. Τα καρδιαγγειακά συμβάματα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καταστάσεων ψυχικής υγείας, όπως η κατάθλιψη, που βρίσκεται σε έως και 30% των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια, και το άγχος, το οποίο είναι 26% πιο πιθανό σε ασθενείς με καρδιαγγειακή νόσο.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024






Σχετικά άρθρα

Karabinis Medical: Καθαρισμός της Δυτικής Παραλίας της Καλαμάτας στις 2/10
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»
Η Novo Nordisk Μέγας Χορηγός του Athens Heart Festival 2024
Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη
BMS Ελλάδας: Τιμά τους ασθενείς με χρόνια αποφρακτική υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια
Με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα Ασθενών 2024
Diaverum: Ενισχύει τη νεφρική φροντίδα στην Ελλάδα
Mε την εξαγορά 6 κλινικών