Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΟΕΔΗΝ: Στο σφυρί το ΕΣΥ

20/6/2014 10:16:17 πμ
Καταγγελία για την πώληση των ακινήτων ψυχιατρικών νοσοκομείων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



 

«Πωλητήριο» στην ακίνητη περιουσία των Ψυχιατρικών Περιφερειακών Νοσοκομείων βάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, «η κυβέρνηση έβγαλε στο σφυρί, για την απομείωση του χρέους, όχι μόνο τη κρατική περιουσία που υποτίθεται ότι είναι αναξιοποίητη, αλλά και την κτηματική και κτιριακή περιουσία των τριών Ψυχιατρικών Περιφερειακών Νοσοκομείων (Κατερίνη, Χανιά, Κέρκυρα)».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ τονίζει ότι τα Ψυχιατρικά Περιφερειακά Νοσοκομεία καταργήθηκαν ως αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και οι υπηρεσίες που ανέπτυξαν μεταφέρθηκαν στους Ψυχιατρικούς Τομείς των Γενικών Νοσοκομείων των πόλεων που έχουν έδρα. Σε κτίρια και γεωργικές εκτάσεις ιδιοκτησίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων αναπτύχθηκαν επαγγελματικές δραστηριότητες στο πλαίσιο της αποασυλοποίησης – επανένταξης των ψυχικά πασχόντων ασθενών. Η απασχόληση των ασθενών εκτός του βιοποριστικού λόγου έχει σημαντικό θεραπευτικό αποτέλεσμα, σημειώνει η Ομοσπονδία.

«Είναι αδιανόητη και ανάλγητη η παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ της περιουσίας των ανωτέρω Ψυχιατρικών Νοσοκομείων. Περιουσία που έχει αξιοποιηθεί για τις ανάγκες της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης. Για την παραχώρηση δεν ελήφθησαν υπόψη και οι Συνταγματικοί περιορισμοί (κληροδήματα, δασικές εκτάσεις κλπ)», σημειώνει.

 

Μάλιστα το ζήτημα τέθηκε από την ΠΟΕΔΗΝ στον Επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Laszlo Andor στη συνάντηση της Τρίτης 17 Ιουνίου, ενώ στην Επιτροπή ακροάσεων της Βουλής στο Νομοσχέδιο που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τα Περιφερειακά Ψυχιατρικά Νοσοκομεία, η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την ΑΚΥΡΩΣΗ της ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ.


Πηγή: healthview.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Με αφορμή τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές η φαρμακοποιός αναλύει τις θέσεις της για την Υγεία






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος