Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Πληρωμές στους φαρμακοποιούς υπόσχονται οι αρμόδιοι μέχρι το τέλος του έτους

12/11/2015 9:06:17 πμ
Επίσης ξεκινά τις εργασίες της η ομάδα εργασίας του υπουργείου Υγείας και νομικών συμβούλων των φαρμακοποιών
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Mε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και το νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη συναντήθηκε χθες Τετάρτη 11/11, αντιπροσωπεία του Π.Φ.Σ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι πληρωμές του ΕΟΠΥΥ και η βελτιστοποίηση και απλοποίηση διαδικασιών για τη χορήγηση προϊόντων μέσω των φαρμακείων.


Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Π.Φ.Σ., δεσμεύθηκε ότι μέχρι τέλους του έτους θα γίνουν δυο πληρωμές που αφορούν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Ακόμη ανέφερε πως αισιοδοξεί πως με το νέο χρόνο θα ομαλοποιηθούν οι πληρωμές και ευελπιστεί πως οι πληρωμές θα γίνονται με καταληκτική ημερομηνία ανά μήνα.

Εξάλλου ο κ. Πολάκης δέχθηκε κατά αρχάς τη διάθεση των ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω φαρμακείων κατά τα πρότυπα των αναλωσίμων σακχάρου.


Επίσης ο Π.Φ.Σ. ενημερώνει ότι συστήνεται η ομάδα εργασίας (όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγεία; Αν. Ξανθός στην πρώτη του συνέντευξη τύπου), η οποία θα αποτελείται από στελέχη του υπουργείου και από τους νομικούς συμβούλους των συλλόγων των φαρμακοποιών. Έτσι ο κ. Ηλίας Δημητρέλος (νομικός σύμβουλος του Π.Φ.Σ.) και η  κ. Σοφία Αγγέλου (νομική σύμβουλος του Φ.Σ. Αττικής) θα μεταβούν τη Δευτέρα στο υπουργείο Υγείας για να συζητήσουν την επεξεργασία και κωδικοποίηση της νομοθεσίας περί φαρμακείων και φαρμακαποθηκών. Οι δύο νομικοί θα καταθέσουν τις διατυπωμένες θέσεις των φαρμακοποιών για όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει μετά την εφαρμογή των μνημονιακών νόμων.


"Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος συνεχίζει τις προσπάθειές του για να αντιμετωπισθούν με τον καλύτερο τρόπο όλα τα θέματα που απασχολούν τον Φαρμακοποιό και με υπευθυνότητα και σοβαρότητα θα ενημερώνει όλους τους συναδέλφους" καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Μετά από απειλές του κλάδου για μεγάλης κλίμακας αντιδράσεις






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση