Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επιχειρείν

PhRMA Innovation Forum: Στα 1,338 δισ. ευρώ ανέρχονται οι επιστροφές των φαρμακευτικών εταιρειών

15/7/2021 12:58:50 μμ
Ζητά δομικές μεταρρυθμίσεις για τη μείωσή τους
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Το PhRMA Innovation Forum καλεί για άλλη μια φορά την ελληνική πολιτεία να αποκαταστήσει την εικόνα για το σύνολο των υποχρεωτικών επιστροφών που καλείται να πληρώσει η φαρμακοβιομηχανία στο ελληνικό κράτος και παράλληλα να δρομολογήσει τις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στον έλεγχο της φαρμακευτικής δαπάνης.

Όπως αναφέρει, η πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για επίτευξη μειωμένης υπέρβασης για το έτος 2020 δεν επιβεβαιώνεται από τα πραγματικά δεδομένα που δείχνουν ότι η πρόβλεψη για το ύψος υπέρβασης του προϋπολογισμού το 2020 ξεπερνά το αντίστοιχο του 2019, ενώ το συνολικό ύψος των επιστροφών ανέρχεται στο ποσό των 1,338 δισ. ευρώ.

Αξιολογώντας μεν θετικά το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», το Forum επισημαίνει ότι πρακτικά οι συνολικές επιστροφές για τη μεγάλη πλειοψηφία των καινοτόμων φαρμακευτικών εταιρειών συνεχίζουν να αυξάνουν δραματικά.

Εξηγεί δε ότι η μαθηματική απομείωση της υπέρβασης από το συμψηφισμό μέρους των επενδύσεων σε έρευνα και ανάπτυξη με τις αυτόματες επιστροφές των εταιρειών είναι πλασματική, καθώς δεν είναι απόρροια μιας δομικής μεταρρύθμισης, δεν αφορά στο σύνολο των φαρμακευτικών εταιρειών και αποτελεί συμψηφισμό της υπέρβασης με μέρος ήδη δαπανημένων ποσών των εταιρειών.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Σύμφωνα με νέα έρευνα της MRB
Από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ι. Τσιμάρη






Σχετικά άρθρα

ELPEN: Σημαντική αναγνώριση για το Papilocare®
Στο διεθνές συνέδριο EUROGIN 2025
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
DEMO: Αντιπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο έργο Βιοτεχνολογίας
Bioderma: Διάκριση για το Photoderm Anti-Ox Eau Solaire SPF50+
Στα Beauty Stars Awards του Madame Figaro
Νέα στρατηγική συνεργασία FAMAR - SEPTONA
Και σημαντική επένδυση για την επέκταση του Κέντρου Διανομής της