Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΦΣ: Μεγάλη επιτυχία στο σεμινάριο για τα φορολογικά του φαρμακείου

13/2/2022 3:41:27 μμ
Συμμετείχαν 240 φαρμακοποιοί της Κρήτης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το πρώτο διαδικτυακό σεμινάριο για τη φορολογική διαχείριση του φαρμακείου που διοργάνωσε ο ΠΦΣ και το ΙΔΕΕΑΦ σε συνεργασία με τους τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους της Κρήτης.

Περισσότεροι από 240 φαρμακοποιοί παρακολούθησαν σε ζωντανή μετάδοση την εισήγηση του φοροτεχνικού και συγγραφέα λογιστικών-φορολογικών βιβλίων Γιώργου Κορομηλά, έλυσαν ποικίλες απορίες τους και συνέβαλαν με τις παρατηρήσεις τους στον εμπλουτισμό των θεμάτων ανάπτυξης και στην περαιτέρω αναβάθμιση του σεμιναρίου.

Ειδικότερα, οι φαρμακοποιοί της Κρήτης αποκόμισαν πρακτικές φορολογικές γνώσεις, αντίληψη βασικών οικονομικών δεικτών λειτουργίας της επιχείρησής τους, εμπέδωσαν τη σημασία του ορθού και σύννομου τρόπου διεκπεραίωσης διαφόρων ενεργειών και υπηρεσιών εντός του φαρμακείου, την αξία της απογραφής και της σημασίας των εκπιπτόμενων ή μη εκπιπτόμενων επιχειρηματικών δαπανών και των εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα. Αναπτύχθηκαν ακόμη θέματα σχετικά με τη διασύνδεση με το my DATA, τις τροποποιήσεις, τους χαρακτηρισμούς και το χρόνο έκδοσης των τιμολογίων, καθώς και με τον τρόπο λειτουργίας των ελεγκτικών μηχανισμών, μαθαίνοντας λεπτομέρειες για τις αιτίες που κινητοποιούν τους οικονομικούς και φορολογικούς ελέγχους.

«Ίσως ένα από τα σημαντικότερα σεμινάρια» χαρακτηρίστηκε η διοργάνωση από τον πρόεδρο του Φ.Σ. Ρεθύμνου Κώστα Βαρδιάμπαση, ο οποίος τόνισε ότι: «έδωσε γνώση εξαιρετικά σημαντική, ειδικά κατά την τρέχουσα περίοδο, με στοιχεία που μπορούμε άμεσα να εφαρμόσουμε κατά τη λειτουργία της επιχείρησης - φαρμακείο. Με αναφορές σε ό,τι αφορά τα λογιστικά και οικονομικά, αλλά και εξειδικευμένη πληροφορία για ιδιαιτερότητες του φαρμακείου. Ακόμα και στο τι ελέγχουν τα κλιμάκια και πώς ελέγχουν, σημαντικό ειδικά για την τελευταία χρονιά με τον αυξημένο κύκλο εργασιών των φαρμακείων (συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών)». Το επόμενο προγραμματισμένο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2022, σε συνεργασία με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους της Πελοποννήσου.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Γράφει η Ελισάβετ Δερβενιωτάκη, φαρμακοποιός, αντιπρόεδρος Δ.Σ. Φ.Σ. Κοζάνης






Σχετικά άρθρα

Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση
Ισραήλ: Ξεκινά η διάθεση ΜΗΣΥΦΑ εκτός φαρμακείων
Η ρύθμιση αφορά μικρές συσκευασίες φαρμάκων
Μπλακ άουτ στη διαθεσιμότητα φαρμάκων φοβούνται οι φαρμακοποιοί
Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ