Έχοντας κατακτήσει το ορόσημο των 400 εργαζομένων στις εγκαταστάσεις του στη Θεσσαλονίκη, το οποίο αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους που είχε θέσει η διοίκησή του, και συνεισφέροντας σημαντικά τόσο στην τοπική όσο και στην εθνική οικονομία, το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer επιβεβαιώνει ότι ήρθε για να αλλάξει τα δεδομένα στην ελληνική αγορά εργασίας και στο πεδίο της ψηφιακής καινοτομίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας του ΙΟΒΕ, η οποία εκτιμά τη συνεισφορά του CDI στην οικονομία και την αγορά εργασίας για την περίοδο 2020-2030, το Κέντρο θα υποστηρίξει συνολικά, για την περίοδο 2020-2030, 8.100 ετήσιες θέσεις εργασίας σε όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας. Η άμεση συμβολή της δραστηριότητας του Κέντρου στην απασχόληση για το ίδιο διάστημα εκτιμάται από την έρευνα σε 3.600 ετήσιες θέσεις εργασίας. Αυτό σημαίνει ότι καθεμία θέση στο CDI υποστηρίζει 2,3 θέσεις στο σύνολο της ελληνικής αγοράς εργασίας.
Ανάλογα σημαντική είναι και η συνολική συμβολή του CDI στο ΑΕΠ της χώρας, η οποία για το συγκεκριμένο διάστημα εκτιμάται στα 486 εκατ. ευρώ. Στα 169 εκατ. ευρώ εκτιμάται η συνεισφορά του Κέντρου σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. Σύμφωνα με το ΙΟΒΕ, κάθε ένα ευρώ προστιθέμενης αξίας από τη λειτουργία του CDI συνεισφέρει δύο ευρώ στο ΑΕΠ της Ελλάδας. Για την οικονομία της Θεσσαλονίκης, έδρας του Κέντρου, το συνολικό αντίκτυπο από τη λειτουργία του την περίοδο 2020-2030 θα φτάσει στα 447 εκατ. ευρώ.