Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: Για 3η χρονιά διοργανώνει το συνέδριο «Φαρμακείο Αύριο, ένα νέο επάγγελμα»

20/9/2019 3:41:14 μμ
Θα αναλυθούν το νέο μοντέλο φαρμακείου και ο νέος ρόλος του φαρμακοποιού
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Με δεδομένες τις ταχύτατες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία λόγω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης αλλά και στη φαρμακευτική αγορά ειδικότερα, σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχτούν οι νέες επιτακτικές ανάγκες στο πεδίο της υγείας, καθώς και το εξελιγμένο μοντέλο του φαρμακείου που απαιτείται για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και ο νέος ρόλος του φαρμακοποιού, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλό τραπέζι με διακεκριμένους ξένους και Έλληνες ομιλητές, οι οποίοι θα επιχειρηματολογήσουν πάνω σε αυτά τα νέα δεδομένα, προτείνοντας λύσεις για το φαρμακείο του αύριο:
  • Ο φαρμακοποιός Λευτέρης Μαρίνος, γ. γραμματέας Δ.Σ ΟΣΦΕ, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής θα μιλήσει για τις ανάγκες των ασθενών και την ανάγκη προσαρμογής των οικοσυστημάτων υγείας. Θα εισάγει για πρώτη φορά τον όρο «Φαρμακοποιός των Επτά Αστέρων» και θα τον σκιαγραφήσει με βάση τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. 
  • Ο Dan Steiber R.Ph., αρχισυντάκτης και αντιπρόεδρος του παγκοσμίως κορυφαίου περιοδικού Specialty Pharmacy Times, μέλος των σημαντικότερων οργανώσεων υγείας της Αμερικής, σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και ίδρυσης φαρμακευτικών οργανισμών, θα μιλήσει για τις παγκόσμιες εξελίξεις στο φαρμακευτικό χώρο, καθώς και για τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί στην Αμερική. 
  • Η Prof. Reem Kayyali – καθηγήτρια και διευθύντρια της φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου του Kingston στο Λονδίνο θα αναφερθεί στα εμπόδια που έχει ο φαρμακοποιός σχετικά με την εξέλιξη του ρόλου του, για τις ευκαιρίες που του δίνονται στη σύγχρονη φαρμακευτική πρακτική, καθώς και για το αν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της φαρμακευτικής πρακτικής και στην Ελλάδα. 
  • Ο Alain Roudergues, γεν. διευθυντής SECOF (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ευρώπης) θα αναφερθεί στο σύστημα αποζημίωσης των φαρμακείων της κοινότητας στη Γαλλία και πώς αυτό ευθυγραμμίζεται με την εξελικτική πορεία προς το Ευρωπαϊκό φαρμακείο του μέλλοντος.

Info

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Θέατρον - Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος), από τις 9 π.μ. ως τις 6 μ.μ.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.
Για επιπλέον πληροφορίες καλέστε στο 210 483029 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα peifasynconference.gr.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στην ετήσια απονομή των βραβείων-θεσμού «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας 2024»
Πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο 29 και 30 Ιουνίου 2024






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση