Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΕΦ: Μοχλός ανάπτυξης τα καινοτόμα φάρμακα και οι νέες θεραπείες

11/12/2015 9:33:00 πμ
11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΣΔΥ με τίτλο «Η αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για τη υγεία και την ιατρική περίθαλψη».
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Την ανάγκη για την δημιουργία μιας συγκεκριμένης φαρμακευτικής πολιτικής και για ένα νέο σχέδιο προκειμένου να βγούμε από την κρίση, αλλά και από την κατοχή, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ κ. Θεόδωρος Τρύφων, σε τοποθέτησή του στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΣΔΥ με τίτλο «Η αναζήτηση ενός νέου σχεδίου για τη υγεία και την ιατρική περίθαλψη».

Είναι ανάγκη να συνθέσουμε και να υλοποιήσουμε μια συγκεκριμένη πολιτική για το φάρμακο, ώστε να βγούμε από την κατοχή στην οποία βρισκόμαστε, τόνισε με έμφαση ο κ. Τρύφων, επισημαίνοντας τους δύο βασικούς άξονες πάνω στους οποίους πρέπει να κινηθεί η πολιτική αυτή: Πρώτον τα καινοτόμα φάρμακα και δεύτερον τα εκτός πατέντου φάρμακα. Διότι, καθώς κάποια σκευάσματα βγαίνουν εκτός πατέντας, θα πρέπει να δοθεί χώρος για να περάσουμε στην επόμενη φάση, στην καινοτομία, υπογράμμισε.
Επίσης, συνέχισε, θα πρέπει να μας απασχολήσει τι γίνεται με την υποκατάσταση, ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό για τον κλάδο. Το κράτος θα πρέπει να καταλάβει, συνέχισε ο πρόεδρος της ΠΕΦ, ότι όταν υπάρχει μια δαπάνη 2 δισ. ευρώ, θα πρέπει να δώσει αντίστοιχα μια προστιθέμενη αξία. Και ο κλάδος του φαρμάκου έχει προστιθέμενη αξία, καθώς διαθέτει 28 παραγωγικές μονάδες, έντονη εξωστρέφεια, ενώ αποτελεί το18% της δαπάνης συνολικά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ, κ. Πασχάλης Αποστολίδης, υπογράμμισε ότι μπορούμε να βοηθήσουμε την κυβέρνηση με λύσεις συγκεκριμένες. Αναφέρθηκε μάλιστα στο μοντέλο των Κλινικών Μελετών, όπου κάθε κλινική μελέτη φέρνει στην ελληνική οικονομία 250.000 ευρώ, με αποτέλεσμα να στηρίζουμε σημαντικά το ΑΕΠ. Και ενώ στην Ευρώπη η αξία από τις Κλινικές μελέτες ανέρχεται σε 35 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα το νούμερο αυτό ανέρχεται μετά βίας στα 100 εκατ. ευρώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο Σύλλογος τονίζει ότι ποιος ισχυρίζεται το αντίθετο, παραπληροφορεί
Τόσο οι ιώσεις όσο και τα διαχρονικά προβλήματα προκαλούν αναστάτωση στην αγορά






Σχετικά άρθρα

Ε.Ε.: Ο τομέας της υγείας δέχεται τις περισσότερες κυβερνοεπιθέσεις
Νέο σχέδιο δράσης για την προστασία παρόχων και νοσοκομείων τίθεται σε εφαρμογή εντός του 2025
Αντιδράσεις για την εφαρμογή του νέου Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης
Παράταση ζητούν οι γιατροί, ενώ θετικός είχε δηλώσει ο υπουργός Υγείας
Σταματά η κυκλοφορία περίπου 170 φαρμάκων στην Ελλάδα
Αφορούν ποικίλες θεραπευτικές κατηγορίες
ΕΟΠΥΥ: Μείωσε τον προϋπολογισμό για τα ιατροτεχνολογικά υλικά του σακχαρώδη διαβήτη
Σύμφωνα με τον ΣΕΙΒ η απόφαση αυτή οδηγεί σε ολιγοπώλια