Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


ΠΕΦ: Αγώνας δρόμου για τα πλαστά φάρμακα

15/6/2016 10:42:10 πμ
Στόχος η προσαρμογή της χώρας μας στα νέα κοινοτικά δεδομένα
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος


Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί η ελληνική φαρμακοβιομηχανία ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη γνησιότητα φαρμάκων και να υπάρξει προσαρμογή της χώρας μας στα νέα κοινοτικά δεδομένα που σχετίζονται με την προστασία των ασθενών από τα πλαστά φάρμακα.

Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) έδωσε το "πράσινο φως" για τη συμμετοχή της στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πιστοποίησης Γνησιότητας Φαρμάκων (European Medicines Verification Organization - ΕMVO) κατά τη γενική συνέλευση του κλάδου.

Ο νέος κανονισμός τέθηκε σε ισχύ στις 9 Φεβρουαρίου φέτος, και δίνει τρία χρόνια περιθώριο να προσαρμοστούν τα κράτη - μέλη στις απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να ισχύσει από το 2019, ενώ ειδικά για τη χώρα μας, την Ιταλία και το Βέλγιο, προβλέπει παράταση άλλης μιας επιπλέον τριετίας, η οποία απ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί..

Ο λόγος είναι ο εξαγωγικός προσανατολισμός των ελληνικών φαρμακευτικών βιομηχανιών, οι οποίες στο πλαίσιο των αναπτυξιακών τους προγραμμάτων στοχεύουν στη διεύρυνση των εξαγωγικών τους δραστηριοτήτων, με αποτέλεσμα να προσανατολίζονται στην ταυτόχρονη προσαρμογή με τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε. αντί να περιμένουν και να κάνουν χρήση της παράτασης που έχει δοθεί.

Πληροφορίες από: healthmag.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών