Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


"Παράταση" πήραν τα άυλα barcode

6/9/2018 10:18:33 πμ
Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων από τις εταιρείες
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Ο ΕΟΠΥΥ προωθεί το νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με τη χρήση άυλων barcode, αλλά δεν φαίνεται να το κατορθώνει στους χρόνους που είχαν ανακοινωθεί, λόγω του μεγάλου όγκου των αιτήσεων που έχουν γίνει και με στόχο την ομαλή μετάβαση στο νέο τρόπο εκτέλεσης γνωματεύσεων με άυλους κωδικούς.

Στόχος του Οργανισμού ήταν να ξεκινήσει επίσημα η υποχρεωτική χρήση των άυλων barcode από 1η Σεπτέμβρη, αλλά σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση (6/9/2018) από 10/09/2018, η εκτέλεση γνωματεύσεων θα ξεκινήσει να πραγματοποιείται και με τη χρήση των άυλων κωδικών για όσους εισαγωγείς / κατασκευαστές έχουν ήδη λάβει έγκριση των αιτήσεων τους. 

Υπενθυμίζουμε ότι τα άυλα barcode, δηλαδή μοναδικοί αριθμοί για την αποζημίωση προϊόντων, αφορούν τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, υγειονομικά υλικά και σκευάσματα ειδικής διατροφής και η διάθεση των barcode γίνεται μέσω της ειδικής εφαρμογής του ΕΟΠΥΥ (https://apps.eopyy.gov.gr).

Διευκρινίζεται ότι το νέο σύστημα εκτέλεσης γνωματεύσεων θα λειτουργήσει παράλληλα μέχρι τις 30/09/2018, δίνοντας έτσι χρόνο στα φαρμακεία να διαθέσουν τυχόν απόθεμα, στο οποίο δεν θα έχει περαστεί το άυλο barcode.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, η Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού, Τμήμα Σχεδιασμού Παροχών, Κοστολόγησης – Τιμολόγησης Ιατροτεχνολογικού, Υγειονομικού Υλικού και Σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, προχωρά με εντατικούς ρυθμούς στην εξέταση των αιτημάτων και σε σύντομο χρόνο θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης.
Για διευκρινίσεις επί της διαδικασίας καταχώρησης της αίτησης και απόδοσης άυλων κωδικών, οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στο e-mail: barcodes.support@eopyy.gov.gr
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση