Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Παραίτηση του προέδρου και εκλογές ζητούν οι φαρμακοποιοί

27/5/2013 8:45:33 πμ
Επιστολές από την Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία και από μέλη του Δ.Σ.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Αντιδρούν οι φαρμακοποιοί στην παραμονή του Θεόδ. Αμπατζόγλου στη θέση του προέδρου του Π.Φ.Σ. Γραπτώς εξέφρασαν την άποψή τους και ζητούν άμεσα την παραίτηση του προέδρου και εκλογές και οι Α. Σοφιανόπουλος, Η. Χαλιγιάννης από την πλευρά της Πανελλήνιας Φαρμακευτικής Συμμαχίας, αλλά και οι Δ. Αγαθόπουλος, Γ. Αναστασάκης, Γ. Παπαδόπουλος ως μέλη του Δ.Σ.

Ακολουθούν οι σχετικές επιστολές.

Επιστολή από την Πανελλήνια Φαρμακευτική Συμμαχία

"Συνάδελφοι,

Οι τελευταίες εξελίξεις δεν αφήνουν πλέον καμιά αμφιβολία για την πορεία που κάποιοι είχαν σχεδιάσει για τον κλάδο. Η πλήρης απαξίωση των φαρμακείων μας και η συστηματική υφαρπαγή της οικονομικής μας ρευστότητας έχει φτάσει πολλά φαρμακεία στα όρια της πτώχευσης και ήδη έχει ανοίξει διάπλατα την πόρτα σε συμφέροντα ξένα από εμάς.Ο διορισμός του Προέδρου του Π.Φ.Σ. σε κρατική έμμισθη θέση, δεν αφήνει πλέον περιθώρια να σκεφτούμε ότι δεν ήταν μέτοχος αυτών των σχεδίων και βέβαια δεν μπορεί κανένας συνάδελφος να αποδεχθεί ότι υπάρχει περίπτωση να τηρούνται έστω και στοιχειωδώς τα προσχήματα.

Όλοι οι μετέχοντες της παράταξης, ο καθένας από το πόστο του, είχαμε επισημάνει από καιρό ότι ο Π.Φ.Σ. δια πράξεων και παραλείψεων οδηγούσε τα πράγματα αργά και σταθερά στο σημερινό αδιέξοδο που βιώνουμε. Είχαμε κατά επανάληψη επισημάνει ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στους όποιους σχεδιασμούς του Προέδρου, αλλά είναι αποτέλεσμα γενικότερης πολιτικής, τη στιγμή που η πολιτική αυτή τακτική, έχει την αποδοχή της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Δυστυχώς δεν είχαμε πείσει τότε.

Η πλειοψηφία του κλάδου ήταν παγιδευμένη μέσα σε αδιέξοδες αναστολές, τυπικές απεργίες και αιφνιδιαστικάsms, που βόλευαν την κυβερνητική πολιτική που το ΔΣ αναλάμβανε να φέρει σε πέρας. Με αυτήν τη λογική, αν και προσυπογράφουμε την πρόταση της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, δεν μπορεί να μην επισημάνουμε ότι από μόνη της η αλλαγή του προέδρου δεν μπορεί να αντιστρέψει την όλη κατάσταση. Για το λόγο αυτό, καλούμε σε συνάντηση τα μέλη της ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, για περαιτέρω ανταλλαγή απόψεων επί του θέματος.

Προτείνουμε να προσπαθήσουμε ένα βήμα πιο πέρα.

Να απαιτήσουμε την παραίτηση του προέδρου και παράλληλα να απαιτήσουμε να επισπευσθούν οι εκλογές αντί να απεργάζονται την παράταση της θητείας των ΔΣ. Αν για όλους μας η κοινή παράμετρος είναι η σωτηρία του κλάδου θα πρέπει να επεξεργαστούμε από κοινού προτάσεις, μακριά από ευχολόγια, κομματικές παρωπίδες και κουφές επιχειρηματικές δράσεις σε ένα κλάδο που είναι στα πρόθυρα της καταστροφής.

Δεν είναι και δεν πρέπει να είναι στις προθέσεις μας να αλλάξουμε κομματάρχες στην κορυφή του Π.Φ.Σ.Σκοπός μας είναι να βρίσκονται εκεί συνάδελφοι που το φαρμακείο τους είναι η κυρία και αποκλειστική απασχόληση τους, που ανησυχούν για το αύριο και δεν προτάσσουν προσωπικά συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες...


ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΊΑ

Α. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η. ΧΑΛΙΓΙΑΝΝΗΣ"

Επιστολή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Π.Φ.Σ.

"Συνάδελφοι,

Σας είναι γνωστός ο διορισμός του προέδρου του ΠΦΣ κ. Αμπατζόγλου Θεόδωρου από την Κυβέρνηση στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ και η ανάληψη των ευθυνών του πριν από λίγες ημέρες, χωρίς την ταυτόχρονη παραίτησή του από την θέση την οποία κατέχει.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, σε δύο διαδοχικές συνεδριάσεις του Δ.Σ του Π.Φ.Σ. ζητήσαμε να ενημερώσει το σώμα για τις προθέσεις του, εάν θα παραμείνει στη θέση του ή όχι. Μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία απάντηση παρά μόνο μια χυδαία φραστική επίθεσή του σε μέλος του Δ.Σ του Π.Φ.Σ. που διατύπωσε και το ερώτημα.

Πέρα από την απαράδεκτη συμπεριφορά του, που προσδιορίζει το ποιόν του ανθρώπου, θεωρούμε ότι είναι συνδικαλιστικά ασυμβίβαστη η ιδιότητα του διοικητή του ΟΑΕΔ με την παραμονή του στο Δ.Σ του Π.Φ.Σ. και μάλιστα στη θέση του προέδρου. Πιστεύουμε ότι ένα συνδικαλιστικό στέλεχος δεν μπορεί κατέχοντας κυβερνητική θέση να προασπίσει ανεπηρέαστα τα συμφέροντα του κλάδου. Δεν μας εκφράζει ο κυβερνητικός συνδικαλισμός και δεν συμβιβαζόμαστε με τέτοιου είδους συμπεριφορές.

Ζητάμε την παραίτησή του και την εκλογή νέου Προέδρου. Μέχρι τότε δεν θα συμμετάσχουμε σε συνεδριάσεις του Δ.Σ και των επιτροπών.

Καλούμε τους εκλέκτορες του Π.Φ.Σ. και τους προέδρους των Συλλόγων να προκαλέσουμε γενική συνέλευση διευρυμένου σώματος, υπογράφοντας σχετικό αίτημα, για να συζητηθεί αυτό το θέμα και να παρθούν αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ ξαφνικά πριν την συνεδρίαση του Δ.Σ στις 22-05-13 κάλεσε ο υφυπουργός υγείας μέλη του Δ.Σ., χωρίς την παρουσία της αντιπολίτευσης, κατά πάγια τακτική, και τους έθεσε το εκβιαστικό δίλλημα της χορήγησης φαρμάκων από τα φαρμακεία, χωρίς συμμετοχή, σε μια κατηγορία 50.000 ανασφάλιστων χωρίς σαφή προσδιορισμό ποιοι θα είναι αυτοί και πώς ορίζονται, στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Σε διαφορετική περίπτωση, έχοντας έτοιμη τη λύση, θα τα έδινε μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ. Το θέμα είναι ανοιχτό, τα ερωτηματικά πολλά τόσο από άποψη σκοπιμότητας όσο και από άποψη υλοποίησης. Η κοινωνική ευαισθησία του κλάδου είναι δεδομένη απέναντι στους ασθενείς και δεν δεχόμαστε κανέναν να λαϊκίζει στις πλάτες μας, όταν είναι γνωστό τοις πάση ότι ο κλάδος σηκώνει μεγάλο μέρος της φαρμακευτικής δαπάνης για την οποία καυχώνται οι υπουργοί ότι τη μείωσαν. Η αποδοχή της πρότασης με οικονομική επιβάρυνση, στα υπό κατάρρευση φαρμακεία μας βρίσκει αντίθετους.

Αντί το Υπουργείο να προβαίνει σε περικοπές δαπανών για την υγεία, αύξηση συμμετοχών των ασφαλισμένων, να ζητάει ελεημοσύνες και φιλανθρωπίες και να επεξεργάζεται την κατάρρευση χιλιάδων φαρμακείων, ας κοιτάξει να στηρίξει το σύστημα υγείας όχι κατ' εντολή της Τρόϊκας αλλά σύμφωνα με τις ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η φημολογία για παράταση της θητείας των αρχαιρεσιών των συλλόγων και του Π.Φ.Σ. δεν διαψεύστηκε, μετά από σχετική ερώτηση, αλλά συνδυάστηκε με παλαιότερα δημοσιεύματα που προσδιόριζαν γενικότερα ζητήματα αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου ακόμη και της σύστασης των συλλόγων.


ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ Π.Φ.Σ.

ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ"





Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Προς το παρόν περιλαμβάνει 11 χώρες






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση