Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Παραιτήθηκε ο Λ. Λιαρόπουλος από την Επιτροπή Υγείας του ΟΟΣΑ

8/4/2015 11:25:53 πμ
Ο κ. Λιαρόπουλος είχε οριστεί σε αυτή τη θέση από το 1994
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Έλληνας εκπρόσωπος στην Επιτροπή Υγείας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), Λυκούργος Λιαρόπουλος, ομότιμος καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, υπέβαλε σήμερα, Μεγάλη Τετάρτη (8/4/2015) την παραίτησή του.


 

Ο καθηγητής απέστειλε σχετική επιστολή στον υπουργό Υγείας, στην οποία αναφέρει: «Από τον ορισμό μου, το 1994, επί 20 χρόνια προσπάθησα να κρατήσω την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, κατά τη θητεία 11 υπουργών Υγείας, ενήμερη και δραστήρια σε όλα τα θέματα που απασχόλησαν τον ΟΟΣΑ.

Ταυτόχρονα, συνέβαλα ουσιαστικά στην εκπροσώπηση της χώρας, αξιοποιώντας το Εργαστήριο Οργάνωσης και Αξιολόγησης Υπηρεσιών Υγείας του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, το οποίο διηύθυνα από την ίδρυσή του, το 1996, με την επεξεργασία και αποστολή στατιστικών και άλλων δεδομένων, τα οποία δεν ήταν σε θέση τότε να προμηθεύσει η Στατιστική Υπηρεσία.

Η κυριότερη συμβολή μου ήταν η ένταξη της χώρας στο Σύστημα Λογαριασμών Υγείας του ΟΟΣΑ, με το οποίο η χώρα, για πρώτη φορά μετά από προσπάθειές μου που ξεκίνησαν το 2005, μόλις το 2012 απέκτησε αξιόπιστα δεδομένα σχετικά με τη δαπάνη Υγείας.»

 


Στη συνέχεια ο κ. Λιαρόπουλος συστήνει την κ. Όλγα Σίσκου ως εξειδικευμένη γνώστρια των θεμάτων εκπροσώπησης στον ΟΟΣΑ και των στελεχών της Επιτροπής.

 

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Αφήνοντας τον Συνεταιρισμό «στο καλύτερο σημείο του», όπως δήλωσε ο ίδιος
Ως ένας τρόπος διαχείρισης της οικονομικής κατάρρευσης που αναμένεται στην Υγεία






Σχετικά άρθρα

ΠΕΦΝΙ: Δύο αναντικατάστατα φάρμακα σε έλλειψη από τον Μάιο
Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος