Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Πολιτική φαρμάκου

τελευταία νέα


Πάνω από 100 φάρμακα... έκαναν φτερά από την ελληνική αγορά

16/8/2017 11:40:55 πμ
Δείτε ποια νέα σκευάσματα είναι σε έλλειψη
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Κάθε μήνας «κρύβει» και νέες ελλείψεις φαρμάκων από την ελληνική αγορά. Πρόσφατα ο ΕΟΦ έδωσε στη δημοσιότητα μια νέα λίστα με πάνω από 100 σκευάσματα που έκαναν… "φτερά" από τα ράφια των φαρμακείων.

Πρόκειται, μεταξύ άλλων, για τα φάρμακα:

Tazocin, Zobactam, Tazorex, Primperan, Myclausen, Vancomycin, Nolvac, Kiovig, καθώς και τα εμβόλια pentavac, vaqta για την ηπατίτιδα Α ενηλίκων, Pneumo 23 (πνευμονιόκοκκου) και το ACT - HIB (αιμόφιλου ινφλουέντζα Β), Nolvadex, Pulmicort, Salofalk, Sinequan, Fentanyl, Pregnyl 1500-5000 iu, ενώ το ΙΦΕΤ διαπιστώνει ελλείψεις στα Azactan, Erithromycin, Esperal, Sodium Nitrite, TRH, Deflazacort, Nepresol, Synacten Depot, Rythmodan, Ritmodan.

Τι υποστηρίζουν οι φαρμακευτικές εταιρείες

Από το σύνολο των φαρμάκων που λείπουν, για τα 57 οι παρασκευάστριες εταιρείες έχουν ανακοινώσει διακοπή διάθεσης και κυκλοφορίας, όμως όπως επισημαίνεται, υπάρχουν εναλλακτικά θεραπευτικά σχήματα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι παθήσεις.

Σε ότι αφορά ορισμένα εμβόλια, αναμένεται η αποκατάσταση της επάρκειάς τους ως το τέλος του έτους, ενώ για τις κεφαλοσπορίνες 3ης γενεάς δεν προβλέπεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας τους πριν το 2019. Σε πολλά από τα φάρμακα τα οποία επίσης παρουσιάζουν έλλειψη, αναμένεται η εκ νέου κυκλοφορία τους ως το τέλος του 2017, γιατί θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παρασκευάστρια εταιρία.


Επίσης, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΦ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία του Paraplus, Travogen, Tarmed και Octegra, καθώς και από το ΙΦΕΤ των Ospolot, Restasis, Testoviron oily, Loniten, Zarontin και Depomedrol, τα οποία εμφάνιζαν ελλείψεις πριν λίγο καιρό.


Να θυμίσουμε ότι ο ΕΟΦ μόλις πρόσφατα, απαγόρευσε τις παράλληλες εξαγωγές σε 21 νέα σκευάσματα, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα στην κάλυψη των ασθενών.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Τι ζητούν από τον Αδ. Γεωργιάδη και τον ΣΦΕΕ
Για την ανάπτυξη mRNA εμβολίων κατά λοιμωδών παθήσεων






Σχετικά άρθρα

«Πράσινο φως» για την αποζημίωση Συστημάτων Καταγραφής Γλυκόζης
Για τα ινσουλινοθεραπευόμενα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2
Το 67% των φαρμάκων κοστίζει κάτω από 10 ευρώ
Σύμφωνα με τον Δ. Αθανασίου, MBA Area Sales Manager της Vian-Vianex, το 90% όσων εισέρχονται στα φαρμακεία αγοράζουν αποκλειστικά φάρμακα
ΣΕΙΒ: Στρέφεται νομικά κατά του δυσβάσταχτου rebate
«Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν αντιλαμβάνεται τις καταστροφικές επιπτώσεις εφαρμογής του μέτρου», υποστηρίζει ο Σύνδεσμος
Εξώδικό των Ακτινολόγων προς τον ΕΟΠΥΥ
Για τη συνταγογράφηση των σκιαγραφικών