Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμιο σχέδιο δράσης κατά της μικροβιακής αντοχής

18/6/2015 12:14:29 μμ
Ο Π.Ο.Υ. ενισχύει τις δυνάμεις του στη μάχη κατά της εξάπλωσης των ανθεκτικών μικροβίων
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κατά την ετήσια συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη, έδωσε το «πράσινο φως» σε ένα παγκόσμιο πρόγραμμα για τη μείωση της μικροβιακής αντοχής στα αντιβιοτικά.


«Το πρόγραμμα θα υποχρεώνει τις κυβερνήσεις που θα το υιοθετήσουν να διαθέτουν, έως το Μάιο του 2017, ένα εθνικό σχέδιο δράσης για τη μικροβιακή αντοχή που θα είναι ευθυγραμμισμένο με το παγκόσμιο σχέδιο δράσης», δήλωσε ο Π.Ο.Υ. Η διεθνής στρατηγική περιλαμβάνει την εκπαίδευση, την επιτήρηση, τη μείωση της συχνότητας εμφάνισης, τη βελτιστοποίηση της θεραπείας καθώς και επενδύσεις στην έρευνα για τη μικροβιακή αντοχή.


«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό θέμα παγκοσμίως… παρατηρούμε ότι ουσιαστικά παντού σε όλο τον κόσμο η μικροβιακή αντοχή έχει τα ίδια χαρακτηριστικά» εξηγεί ο Keiji Fukuda, βοηθός γενικού διευθυντή για την ασφάλεια της υγείας στον Π.Ο.Υ.


Παρά το γεγονός ότι ο Π.Ο.Υ. έχει αφοσιωθεί στη μάχη κατά της εξάπλωσης των ανθεκτικών μικροβίων, η Sally Davies, διευθύνουσα σύμβουλος υγείας της Αγγλίας απάντησε σε σχετική ερώτηση στη «New York Times» ότι «μπορεί να είναι ήδη αργά… Αν κοιτάξετε την τροχιά αύξησης της μικροβιακής αντοχής, την αύξηση της κατανάλωσης αντιβιοτικών και την έλλειψη καινούριων αντιβιοτικών, αυτό θα μπορούσε να είναι μια καταστροφή."


Μετάφραση από εδώ.

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Ο καθηγητής μίλησε στο 1st SFEE Summit για τις τεράστιες προκλήσεις στην Υγεία
Ο υπουργός δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Δράσης






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics