Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης

20/10/2024 11:58:12 μμ
Aφιερωμένη στη σημασία της σωστής ενημέρωσης για τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo


Η Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18 Οκτωβρίου) εστιάζει φέτος στην ορμονική θεραπεία, επισημαίνοντας τη σημασία της παροχής αξιόπιστων και τεκμηριωμένων πληροφοριών στις γυναίκες. 


Η εμμηνόπαυση επηρεάζει όλο και περισσότερες γυναίκες παγκοσμίως, δεδομένου πως υπολογίζεται ότι μέχρι το 2025, περισσότερες από 1 δισεκατομμύριο γυναίκες θα βρίσκονται σε περιεμμηνοπαυσιακή ή μετεμμηνοπαυσιακή κατάσταση. Ωστόσο σε κάποιες περιοχές του κόσμου η εμμηνόπαυση και η ορμονική θεραπεία αποτελούν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα ή δεν λαμβάνουν την απαραίτητη προσοχή. Για το λόγο αυτό, η International Menopause Society (IMS) και η Ελληνική Εταιρεία Εμμηνόπαυσης (ΕΛΕΤΕΜ) επισημαίνουν την ανάγκη για σωστή ενημέρωση και καθοδήγηση από επαγγελματίες υγείας, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι γυναίκες αναγνωρίζουν τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους της ορμονικής θεραπείας και κάνουν ενημερωμένες επιλογές σχετικά με την υγεία τους.


Η Πρόεδρος της ΕΛΕΤΕΜ, Αθανασία Παππά, σημειώνει: «Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό στάδιο στη ζωή κάθε γυναίκας, αλλά τα συμπτώματά της δεν πρέπει να παραβλέπονται. Η εξατομικευμένη προσέγγιση στη θεραπεία είναι ζωτικής σημασίας για να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των γυναικών που αντιμετωπίζουν σοβαρά συμπτώματα. Είναι σημαντικό να ξεπεραστεί το στίγμα που συχνά συνοδεύει την εμμηνόπαυση». 


Παράλληλα, η Ταμίας και Υπεύθυνη Επικοινωνίας της ΕΛΕΤΕΜ, Καίτη Αντωνοπούλου, προσθέτει: «Οραματιζόμαστε ότι όλες οι γυναίκες θα έχουν εύκολη πρόσβαση σε αξιόπιστες πληροφορίες και υγειονομική περίθαλψη, ώστε να κάνουν ενημερωμένες επιλογές στη διαχείριση της εμμηνόπαυσης. Η προσπάθειά μας εστιάζει στην εκπαίδευση και την ενδυνάμωση των γυναικών για να λάβουν τις αποφάσεις που ταιριάζουν στις προσωπικές τους ανάγκες».

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Μέσω του Παγκόσμιου Ανθρωπιστικού Προγράμματος Afya
Εκατοντάδες πολίτες ενημερώθηκαν για την καρδιαγγειακή πρόληψη






Σχετικά άρθρα

Φαρμακευτική Κάνναβη: Ασφαλής και αποτελεσματική λύση για τους ογκολογικούς ασθενείς
ΓιΆ αυτό έχει πλέον ενταχθεί ενεργά στο θεραπευτικό πλάνο
ΕΜΑ: Οκτώ νέα φάρμακα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη
Αφού πάρουν την έγκριση της Ευρ. Επιτροπής
Πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης για τις οφθαλμολογικές παθήσεις «ΓΛΑΥΚΗ»
Από την Πανελλήνια Ένωση Αμφιβληστροειδοπαθών και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων