Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Υγεία & Επιστήμη

τελευταία νέα


Παγκόσμια Εβδομάδα Γλαυκώματος: Εξεταστείτε σε προνομιακές τιμές

4/3/2016 9:42:52 πμ
Το γλαύκωμα αυξάνει την πιθανότητα τύφλωσης
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος
main photo



Το γλαύκωμα αποτελεί μία από τις συχνότερες αιτίες τύφλωσης στις δυτικές χώρες. Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι πάσχουν από γλαύκωμα περισσότερα από 200.000 άτομα, αλλά τα μισά από αυτά δεν έχουν διαγνωστεί.


Το γλαύκωμα οφείλεται σε αύξηση της ενδοφθάλμιας πίεσης που οδηγεί σε βλάβη του οπτικού νεύρου. Το σημαντικό χαρακτηριστικό της πάθησης είναι ότι μέχρι πολύ προχωρημένα στάδια εξελίσσεται χωρίς να προκαλεί το παραμικρό σύμπτωμα στον ασθενή. Έτσι, μόνον με τον συστηματικό προληπτικό έλεγχο μπορεί να διαγνωστεί, ώστε να δοθεί η κατάλληλη θεραπεία και να αποφευχθούν μη αναστρέψιμες βλάβες.


Με ειδικές οφθαλμολογικές εξετάσεις σε προνομιακή τιμή το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑN Hospital Center συμμετέχει στην προσπάθεια ενημέρωσης και προληπτικού ελέγχου του κοινού, με αφορμή την Παγκόσμια Εβδομάδα κατά του Γλαυκώματος (6 – 12 Μαρτίου 2016).


Στο πλαίσιο αυτό, από τις 7 έως τις 11 Μαρτίου το Α' Οφθαλμολογικό Τμήμα του ΕΝHC προσφέρει τη δυνατότητα -κατόπιν ραντεβού- ενός προληπτικού ελέγχου για το γλαύκωμα, που περιλαμβάνει:


  •  Μέτρηση της ενδοφθάλμιας πίεσης (τονομέτρηση).
  •  Τομογραφική μελέτη του οπτικού νεύρου με Spectral OCT, τελευταίας τεχνολογίας.


Η μελέτη του οπτικού νεύρου με spectral OCT επιτρέπει την καταγραφή πρώιμων γλαυκωματικών αλλοιώσεων, με σκοπό την σωστή θεραπευτική αντιμετώπιση, όταν αυτή απαιτείται, για την αποφυγή μόνιμων επιπτώσεων στην όραση.


Το συνολικό «πακέτο» των εξετάσεων προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 30€ από την Δευτέρα 7 Μαρτίου έως και την Παρασκευή 11 Μαρτίου, κατά τις ώρες 08.30 - 14.00. Για το ραντεβού τους και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 210.6972122 και 210.6972924 ή να στείλουν email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: a.vasileiadou@dunant.gr

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφορούν αποκλειστικά στα φαρμακεία από την Hippocrates Top Pharmacy
Νέες καινοτόμες θεραπείες υπόσχονται αποκατάσταση του δέρματος






Σχετικά άρθρα

EMA: Νέες συστάσεις για τη χρήση των GLP-1 πριν από χειρουργείο
Υπάρχει κίνδυνος αναρρόφησης και πνευμονίας από εισρόφηση
ΕΜΑ: Το glatiramer acetate συνδέεται με αναφυλακτικές αντιδράσεις
Μπορεί να εμφανιστούν έως και χρόνια μετά την έναρξη της θεραπείας
Εγκρίθηκε στην Ευρώπη σύστημα CGM με τεχνητή νοημοσύνη
Είναι προϊόν της Roche Diagnostics