Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π. Γουτκίδης: «Το δίκιο μας είναι αυτό που μπορούμε να προστατεύσουμε!»

17/12/2012
Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φ.Σ. Έβρου.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Ανοιχτή επιστολή του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου, Πασχάλη Γουτκίδη:


"Αγαπητοί συνάδελφοι


Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ανάμεσά μας κάποιοι που ενδέχεται να σκεφτούν ότι θα σώσουν τα φαρμακεία τους είτε με απελευθερωμένο ωράριο, είτε με ατομικές συμβάσεις, ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο προσκυνώντας το σύστημα. Το μαντρί είναι ο Σύλλογος και αλίμονο σε αυτόν που θα βρεθεί έξω απ? αυτό.


Είμαι πεπεισμένος ότι είμαστε πλέον, μάλιστα χωρίς επιλογή, στην προετοιμασία της μητέρας των μαχών. Ενδιάμεσες στάσεις ίσως χρειάζονται παλληκάρια κουρασμένα μιας προηγούμενης εποχής, κάτι όμως που δεν ισχύει σήμερα. Είμαστε στο δρόμο προς την κορύφωση με καθημερινά όπλα την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων και τις απεργίες, στο βαθμό και όποτε αυτό κρίνεται απαραίτητο.


Εφόσον η απάντηση του υπουργείου Υγείας είναι αυτή που ξέρουμε σήμερα, η κατάληξη των κινητοποιήσεων θα πρέπει να είναι η παράδοση των κλειδιών των φαρμακείων μας στα γραφεία των κατά τόπους συλλόγων καλώντας ταυτόχρονα τους συναδέλφους των «κρατικών φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ» και των στρατιωτικών φαρμακείων του λαού να εφημερεύουν και να διανυκτερεύουν για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Άλλωστε η τελευταία αναγγελθείσα αντιδημοκρατική νομοθετική ρύθμιση του κ. υπουργού, όπου απελευθερώνει τα πάντα, μας απαλλάσσει από ωράρια, εφημερίες και διανυκτερεύσεις.


Δεν ασπάζομαι τη θέση του προέδρου του Π.Φ.Σ. και άλλων συλλόγων ότι η αναστολή χορήγησης φαρμάκων είναι τρόπος διεκδίκησης μόνο για απαιτήσεις οικονομικού χαρακτήρα. Θεωρώ αντίθετα ότι οποιοσδήποτε τρόπος πιέζει το σύστημα είναι βέλος στη φαρέτρα μας, αρκεί βέβαια να έχουμε περιγράψει με σαφήνεια τους στόχους και τη στρατηγική μας, πόσο μάλλον που για μία ακόμα φορά η αναστολή απέδειξε ότι πιέζει το σύστημα σε βαθμό πανικού.


Δεν μπορώ να θεωρήσω ικανοποίηση το ότι πληρώνομαι 13/12/12 τον Αύγουστο. Αρνούμαι να δεχτώ ως θετική εξέλιξη ότι θα αποπληρωθούν τα χρέη του 2011 με την πληρωμή της μεγάλης δόσης (αν ποτέ γίνει αυτό). Δεν μου φτάνει να έχω έτσι απλά ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών Οκτωβρίου, Νοεμβρίου, Δεκεμβρίου. Απαιτώ να αποσυρθεί αυτή η τριτοκοσμική, παράνομη και αντισυνταγματική ατομική σύμβαση. Αξιώνω να αρθούν η ρύθμιση για το Rebate και η πρόταση νόμου με το φορολογικό που έρχεται (πότε θα αναγνωριστεί επιτέλους η συνέπεια και η πατριωτική μου θέση;). Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φορολογούμαστε πολλαπλώς (φόρος εισοδήματος, νομικών και φυσικών προσώπων, φόρος εταιρικής αλληλεγγύης, φόρος ατομικής αλληλεγγύης, rebate περαίωση, τέλος διαφήμισης δήμων, χαρτόσημα και οτιδήποτε άλλο θα σκεφτεί ανά πάσα στιγμή η κάθε πολιτική διάνοια) και μάλιστα για εισοδήματα που δεν έχουμε πληρωθεί ή για άλλα που θα κουρευτούν ή θα ομολογοποιηθούν.


Συνάδελφοι, πληρώσαμε πολύ ακριβά λογικές του τύπου «ας δούμε τι έρχεται για να αντιδράσουμε στη συνέχεια». Η μεταμφίεση του τρόμου σε σωφροσύνη δεν μας ωφελεί. Το δίκιο μας είναι αυτό που μπορούμε να προστατεύσουμε.


Άλλωστε όπως έχει πει και ο Μπρεχτ «Αυτός που αγωνίζεται μπορεί να χάσει, αυτός που δεν αγωνίζεται έχει ήδη χάσει».


Πασχάλης Γουτκίδης

Πρόεδρος Φαρμακευτικού Συλλόγου Έβρου
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Οι νοσοκομειακοί φαρμακοποιοί ζητούν ενημέρωση και αποκατάσταση
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice






Σχετικά άρθρα

Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση
Πρόστιμα φωτιά για όσους φοροδιαφεύγουν
Από 1000 έως 5000 ευρώ κατά περίπτωση