Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: «Στερεύουν από φάρμακα και μετρητά τα φαρμακεία»

23/10/2012
Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας και τη βιωσιμότητα των φαρμακείων κρούει με δελτίο τύπου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.), ανακοινώνοντας παράλληλα τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης του ΔΣ του συλλόγου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των προέδρων των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη φαρμακευτική περίθαλψη στη χώρα μας και τη βιωσιμότητα των φαρμακείων κρούει με δελτίο τύπου ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (Π.Φ.Σ.), ανακοινώνοντας παράλληλα τη σύγκληση έκτακτης συνέλευσης του ΔΣ του συλλόγου, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των προέδρων των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων.


"Αθήνα, 23/10/2012


Tον κίνδυνο να ξεσπάσει νέα σοβαρή υγειονομική κρίση με δυσμενές αντίκτυπο στην κοινωνία και τους ασφαλισμένους, επισημαίνει με ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.


Μπροστά στην τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι ασφαλισμένοι και κυρίως οι βαρέως πάσχοντες αλλά και οι πάροχοι υγείας, συνεδρίασε το Δ.Σ. του Π.Φ.Σ., προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τρομακτικό έλλειμμα στη χρηματοδότηση της Υγείας, που απειλεί ευθέως τη φαρμακευτική περίθαλψη.


Οι φαρμακοποιοί με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης αποδέχτηκαν –με επιφύλαξη– παρά την έλλειψη χρηματοδότησης του ΕΟΠΥΥ το χρονοδιάγραμμα που εξήγγειλε το υπουργείο Υγείας (10.9.2012) σύμφωνα με το οποίο θα εξοφληθούν οι οφειλές προς τους φαρμακοποιούς.

Όμως σε συνάρτηση με τα οφειλόμενα, το χρονικό διάστημα που απομένει είναι ιδιαίτερα μικρό. Επομένως το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν τα ασφαλιστικά ταμεία θα μπορέσουν να καταβάλλουν στον ΕΟΠΥΥ τα ποσά με τα οποία έχουν δεσμευτεί.

Την ίδια ώρα οι ασφαλισμένοι ψάχνουν αγωνιωδώς τα φάρμακά τους, το σύστημα διανομής παραπαίει, οι φαρμακοποιοί στερεύουν οικονομικά και η φαρμακευτική περίθαλψη κινδυνεύει.

Ο Π.Φ.Σ. προειδοποιεί ότι ένα μεγάλο μέρος των φαρμακείων της χώρας απειλείται με λουκέτο από αυτή την τραγική κατάσταση που θα σημάνει τον «θάνατο» της φαρμακευτικής περίθαλψης. Ο Π.Φ.Σ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το δικαίωμα των ασφαλισμένων να βρίσκουν ανά πάσα στιγμή τα φάρμακα τους.

Καλούμε το υπουργείο Υγείας, να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, για τις οποίες έχει δεσμευτεί. Το ΔΣ του Π.Φ.Σ. θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου και θα εξετάσει την αντιμετώπιση της κατάστασης με τη συμμετοχή των προεδρείων των μεγάλων φαρμακευτικών συλλόγων. Κύριος στόχος είναι η χρηματοδότηση της Δημόσιας Υγείας. Δεν θα επιτρέψουμε την κατάρρευση της φαρμακευτικής περίθαλψης που ως φυσικό επακόλουθο οδηγεί στην εξόντωση των ασφαλισμένων”.
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
Απαιτούνται δράσεις για τη βελτίωση της υγείας παιδιών και εφήβων και για τη διαχείριση χρόνιων παθήσεων






Σχετικά άρθρα

Χάνονται δόσεις εμβολίων όπου δεν εμπλέκεται φαρμακοποιός
IQVIA και Global Healthy Living Foundation ζητούν άρση των εμποδίων στους εμβολιασμούς στα φαρμακεία
ΠΦΣ: Ευθύνη των εταιρειών η αδυναμία σάρωσης του κωδικού QR σε φάρμακα
Ο Σύλλογος ζητά από τη φαρμακοβιομηχανία μεγαλύτερη προσοχή
Οι φαρμακοποιοί βελτιώνουν τη διαχείριση δερματολογικών παθήσεων
Όταν εργάζονται σε σχετικές κλινικές
Φαρμακεία και συνεταιρισμοί ανακοινώνουν στάση εργασίας στις 28/02
Για να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών