Καλωσήλθατε στο ειδησεογραφικό site του Φαρμακευτικού Κόσμου. 'Αμεση, έγκυρη και ποιοτική ενημέρωση για το φάρμακο και την υγεία.
Επάγγελμα: Φαρμακοποιός

τελευταία νέα


Π.Φ.Σ.: Να απέχετε από οποιαδήποτε επένδυση των διαθεσίμων του Συλλόγου στην ΤτΕ

13/3/2015 11:53:38 πμ
Ο Σύλλογος θεωρεί παράνομη, άκυρη και αυθαίρετη οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια
Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος



Ρητώς και κατηγορηματικώς ο Π.Φ.Σ. αντιτίθεται σε τυχόν «επένδυση» των διαθεσίμων του Π.Φ.Σ. και του Κ.Α.Ε.Φ. που τηρούνται στους λογαριασμούς του στην Τράπεζα της Ελλάδος, θεωρώντας a priori τη σχετική ενέργεια ως παράνομη και καταχρηστική.


Η δήλωση αυτή έρχεται από τον Π.Φ.Σ. με αφορμή δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι επίκειται νομοθετική πρωτοβουλία εκ μέρους της Κυβερνήσεως, ούτως ώστε τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα Ν.Π.Δ.Δ. και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης να επενδύονται στο σύνολό τους σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με σύμφωνα επαναπώλησης/επαναγοράς με αντισυμβαλλόμενο το Ελληνικό Δημόσιο (repos, reverse repos, buy/sell back, sell/buy/back).


 

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, «έχει προβλεφθεί νομοθετικώς ότι η διοίκηση και διαχείριση του Κεφαλαίου Αποζημιώσεως Εξόδου Φαρμακοποιών και των διαθεσίμων του Π.Φ.Σ., που τηρούνται σε αντίστοιχους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενεργείται μόνο από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.Το εν λόγω κεφάλαιο καθώς και τα διαθέσιμα του Π.Φ.Σ. αποτελούν περιουσία των 12.000 φαρμακοποιών και του Π.Φ.Σ., ο δε Π.Φ.Σ. είναι νομοθετικώς επιφορτισμένος στην διασφάλιση της περιουσίας αυτής

 

Επισημαίνεται δε ότι:
«α) δεν ήταν ελεύθερη επιλογή του Π.Φ.Σ. η τήρηση του εν λόγω κεφαλαίου και των διαθεσίμων του στην Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά του επεβλήθη νομοθετικώς
β) στην Τράπεζα της Ελλάδος έχει ανατεθεί μόνο η ταμειακή διαχείριση του ειδικού λογαριασμού υπό την ονομασία «Κεφάλαιο αποζημιώσεως εξόδου Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου» και των διαθεσίμων του Π.Φ.Σ.
Συνεπώς, τόσο η Τράπεζα της Ελλάδος, όσο και το Υπουργείο Οικονομικών σε ουδεμία πράξη διαθέσεως, επενδύσεως, διαχειρίσεως δύνανται να προβούν χωρίς προηγούμενη έγγραφη έγκριση του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ.

Γνωρίζετε τέλος λίαν καλώς, ότι η ζημία που προκάλεσε η Τράπεζα της Ελλάδος, αφενός μεν στην περιουσία του Π.Φ.Σ., αφετέρου στις ατομικές αποταμιεύσεις των δώδεκα χιλιάδων φαρμακοποιών, κατόπιν αναλόγων «επενδύσεων»,οι οποίες ενεργήθηκαν ερήμην μας και κατά παράβαση των κείμενων νομοθετικών διατάξεων, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων PSI, ανέρχεται συνολικώς σε ονομαστική αξία μόνο εις το ποσό των 83.104.064,47 ευρώ.»


 

Κατόπιν των ανωτέρω, ο Π.Φ.Σ. δηλώνει ρητώς και κατηγορηματικώς ότι θεωρεί παράνομη, άκυρη και αυθαίρετη οιαδήποτε «επένδυση», διάθεση, διαχείριση οιουδήποτε ποσού εκ των διαθεσίμων που τηρούνται στους λογαριασμούς του Π.Φ.Σ. και του Κ.Α.Ε.Φ. στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς την έγγραφη συναίνεση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου,και ζητά από το υπουργείο Οικονομικών και την Τράπεζα της Ελλάδος να απέχουν από κάθε σχετική ενέργεια.

 

Εκτύπωση
Μεγέθυνση Γραμμάτων Σμίκρυνση Γραμμάτων Αρχικό Μέγεθος

Διαβάστε επίσης

Στο επίκεντρο οι μεταρρυθμίσεις, το RRF, οι επενδύσεις Ε&Α και η φαρμακευτική καινοτομία
Θα πραγματοποιηθεί στα Πράμαντα του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων






Σχετικά άρθρα

ΣτΕ: Είναι νόμιμες οι διατάξεις που περιορίζουν τη διαδικτυακή πώληση ΜΗΣΥΦΑ;
Το ερώτημα για το θέμα απευθύνεται στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο
Για τη συνταγογράφηση στατινών οι πολίτες εμπιστεύονται τους φαρμακοποιούς τους
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το Journal of Pharmacy Practice
Δ. Κάλφα: Η Ξάνθη κτυπάει κόκκινο σε ελλείψεις φαρμάκων
Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε ινσουλίνες και παιδικά αντιβιοτικά, σύμφωνα με την πρόεδρο του Φ.Σ της περιοχής
Καμία σκέψη για αποζημίωση της διανυκτέρευσης στα φαρμακεία
Δεν υπάρχει περιθώριο περαιτέρω επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού, σύμφωνα με την κυβέρνηση